Ε.Ε.: Αντίθετο στο διεθνές δίκαιο το σχέδιο Τραμπ για το μεσανατολικό δηλώνει ο Μπορέλ

Σφοδρή κριτική ασκεί ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για το μεσανατολικό, στην πρώτη επίσημη, αλλά καθυστερημένη, αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Xόσεπ Μπορέλ αναφέρει ότι το σχέδιο είναι αντίθετο με διεθνείς συμφωνίες και επαναδιατυπώνει την προσήλωση της Ε.Ε. στη λύση των δύο κρατών.

«Το σχέδιο Τραμπ για την ισραηλοπαλαιστινιακή ειρήνη είναι αντίθετο σε αρκετές παραμέτρους που έχουν συμφωνηθεί διεθνώς» είπε σήμερα για να προσθέσει ότι «η πρόταση του Αμερικανού προέδρου υπονομεύει τα σύνορα του 1967 με ένα κράτος του Ισραήλ και ένα βιώσιμο κράτος για την Παλαιστίνη που θα συνορεύουν και θα ζουν με ειρήνη, ασφάλεια και αμοιβαία αναγνώριση».

Μιλώντας από το Αμάν ο Μπορέλ δήλωσε ότι η Ιορδανία παίζει ξεχωριστό ρόλο στις προσπάθειες για να μπει τέλος στη διαμάχη, υπογραμμίζοντας ότι «μοιραζόμαστε τη δέσμευση για λύση δύο κρατών με σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο».

Το σχέδιο για το μεσανατολικό του Αμερικανού προέδρου έχει προκαλέσει ορυμαγδό αντιδράσεων.

Απορρίφθηκε από τους Παλαιστίνιους, αλλά και πολλές άλλες χώρες εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις.

Σήμερα, ήρθε η σειρά της Γαλλίας να εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για το ειρηνευτικό σχέδιο, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.