Κορονοϊός: Το Χονγκ Κονγκ ανέπτυξε εμβόλιο – Πότε θα είναι έτοιμο για τους ασθενείς

Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ ανέπτυξαν ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό, ωστόσο, χρειάζονται χρόνο προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα τεστ, όπως δήλωσε ο καθηγητής Yuen Kwok-yung, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Ο Yuen, ο οποίος είναι καθηγητής μεταδοτικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, αποκάλυψε ότι η ομάδα του εργαζόταν για το εμβόλιο και είχε απομονώσει τον μέχρι πρότινος άγνωστο ιό, από το πρώτο κρούσμα που καταγράφηκε στην πόλη.

“Έχουμε ήδη αναπτύξει το εμβόλιο, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να γίνουν οι δοκιμές σε ζώα”, είπε ο Yuen, χωρίς να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμο για τους ασθενείς. Ανέφερε, όμως, ότι θα χρειαστούν μήνες για τις δοκιμές του εμβολίου στα ζώα και τουλάχιστον ένας ακόμη χρόνος προκειμένου να γίνουν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, ώστε το εμβόλιο να είναι έτοιμο για χρήση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.