Σοκ: Ακαριαίο θάνατο σε κλάσματα του δευτερολέπτου βρήκε το πλήρωμα του υποβρυχίου της Αργεντινής

Σαράντα τέσσερα μιλισεκόντ, δηλαδή 1/25 του δευτερολέπτου, ήταν αρκετά για να βρουν τον θάνατο τα 44 μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου «Σαν Χουάν» που εξαφανίστηκε στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοιχτά της Αργεντινής.
Σύμφωνα με τον αναλυτή και πρώην ειδικό του αμερικανικού Ναυτικού, Μπρους Ρουλ, το κέλυφος του υποβρυχίου καταστράφηκε ολοσχερώς μέσα σε 40 μιλισεκόντ από την έκρηξη που φέρεται να έλαβε χώρα. Ο Ρουλ υπολογίζει ότι η ενέργεια που εκλύθηκε ήταν ίση με την έκρηξη 5,6 κιλών ΤΝΤ, σε βάθος περίπου 380 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
Όπως εξήγησε μιλώντας στην εφημερίδα «La Nacion», «παρά το γεγονός πως το πλήρωμα γνώριζε ότι η συντριβή ερχόταν, δεν κατάλαβαν ποτέ ότι συνέβη. Δεν ένιωσαν ότι πνίγονται ή ότι πονάνε. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος».
Στην έκθεσή του, ο ειδικός αναλυτής σημειώνει επίσης πως το υποβρύχιο μετά την έκρηξη βυθίστηκε κάθετα, με ταχύτητα 10-13 κόμβων.

Πηγή πληροφοριών: Daily Mail

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.