Η Τουρκία προσπαθεί να μπλοκάρει την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Με επείγουσα εντολή της Άγκυρας, στο πιο υψηλό επίπεδο, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ξεκίνησε εκστρατεία κινητοποίησης εναντίον του ψηφίσματος 296 της αμερικανικής Βουλής, που αναγνωρίζει την Αρμενική Γενοκτονία, μεταδίδει η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, Hellas Journal.

Η εντολή είναι ξεκάθαρη: Σκοτώστε το ψήφισμα που αναγνωρίζει την Τουρκική Γενοκτονία.

Οι τουρκικές οργανώσεις άρχισαν να αποστέλλουν επιστολές στα μέλη τους, από τα οποία ζητούν άμεση κινητοποίηση χαρακτηρίζοντας το ψήφισμα «νομοθεσία του μίσους».

Την επόμενη εβδομάδα, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα μπορούσαν να επικυρώσουν ένα ψήφισμα που θα αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, μετακινώντας το από την αρμόδια επιτροπή στην Ολομέλεια, όπου είναι πιθανό να υιοθετηθεί.

Η Επιτροπή Κανονισμών του Σώματος πρόκειται να ανακοινώσει ότι σκέφτεται να υιοθετήσει το ψήφισμα την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή είναι η τελική επίσημη διαδικασία πριν οδηγηθεί σε ψηφοφορία.

Η ιστοσελίδα Hellas Journal εξασφάλισε το μήνυμα-εντολή της τουρκικής πρεσβείας προς τους Τουρκοαμερικανούς, το οποίο δημοσιεύει ολόκληρο, προς γνώση κυρίως των ομογενών αναγνωστών, τους οποίους και καλεί να αντιδράσουν και να υποστηρίξουν όλους τους βουλευτές που συν-υπόγραψαν το ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Το μήνυμα-εντολή ακολουθεί:

«Προτρέψτε το Κογκρέσο να αντιταχθεί στο ψήφισμα 296 της Αμερικανικής Βουλής Νομοθεσία για ποινική καταδίκη σε άτομα της τουρκικής κληρονομιάς.

»Γράψτε μια επιστολή στον βουλευτή σας. Στις 8 Απριλίου 2019 ο βουλευτής Άνταμ Σίφ βοήθησε εθνικιστικά στοιχεία της αρμενικής-αμερικανικής κοινότητας, εισάγοντας το ψήφισμα της Βουλής 296 το οποίο νομοθετεί την ποινική καταδίκη του εγκλήματος της Γενοκτονίας εναντίον της Τουρκίας και των Αμερικανών τουρκικής κληρονομιάς για γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν από περισσότερα από εκατό χρόνια.

»Το ψήφισμα 296 είναι το πρώτο βήμα σε μια μαζική ταξική δράση για αποκατάσταση αρχαίων διεκδικήσεων και αποκαταστάσεων γης, όχι μόνο εναντίον της Τουρκίας αλλά και Τούρκων πολιτών.

»Επί του παρόντος, το ψήφισμα έχει έχει 113 συν-υποστηρικτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων, περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϋ και τη Μασαχουσέτη, όπου ένα επιθετικό αρμενικό λόμπυ ασκεί την ορθόδοξη άποψη της ιστορίας.

»Ενώ τα συναισθήματα είναι στο ζενίθ, ο Σίφ και η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι χειραγωγούν τις περιστάσεις για να εισαγάγουν το ψήφισμα 296 για μια ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

»Στείλτε τις επιστολές που σας εσωκλείουμε στους βουλευτές που συν-υπογράφουν το ψήφισμα, αλλά και σε άλλους βουλευτές.

»Παρακαλώ μην περιμένετε. Παρακαλούμε να αντιταχθείτε αμέσως σε αυτή τη νομοθεσία του μίσους».

«Είμαι περήφανος που η Επιτροπή Κανονισμών θα εξετάσει αυτό το ψήφισμα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της, κ. Jim McGovern, (Δημοκρατικός από τη Μασσαχουσέτη), σημειώνοντας ότι η περιοχή του Worcester έχει την παλαιότερη κοινότητα της αρμενικής διασποράς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η μη αναγνώριση της γενοκτονίας αποτελεί ένα λεκέ για τα ανθρώπινα δικαιώματά μας και στέλνει το ακριβές λάθος μήνυμα στους παραβιάζοντες τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.