Ρωσία: Να τα βρουν συριακό και τουρκικό καθεστώς για να εξοντώσουν τους Κούρδους που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ

Η Τουρκία έχει το νόμιμο δικαίωμα να υπερασπίζεται τα εδάφη της από την τρομοκρατία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Τετάρτη.

Αναφορικά με την κατάσταση ανατολικά του Ευφράτη, στη βόρεια Συρία – συριακό Κουρδιστάν και μια πιθανή τουρκική εισβολή στην περιοχή, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έχει πολλές φορές ότι η Τουρκία έχει το νόμιμο δικαίωμα να προστατέψει τα εδάφη της από τρομοκρατικά στοιχεία», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις του από το Σότσι, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι χρησιμοποιούν τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανατολικά του Ευφράτη για να εγκαθιδρύσουν ένα ψευδοκράτος («semi-state» – «ημι-κράτος»).

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να μεταφέρουν Κούρδους σε περιοχές που ανήκαν στους Άραβες, ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους στην περιοχή», είπε, αναφερόμενος στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Μίλησε για «πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» με την πιθανότητα περαιτέρω αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά μια πιθανή τουρκική εισβολή στο συριακό Κουρδιστάν, ο Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ Τουρκίας και συριακού καθεστώτος.

«Ελπίζουμε και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν. Θα τις βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα», είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σέβονται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, ούτε λαμβάνουν υπόψη τις νόμιμες ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων.

Δηλαδή

Ρωσία, Συρία, Τουρκία συμφωνούν να εξολοθρευτούν οι Κούρδοι δημοκρατικοί και οι Άραβες σύμμαχοί τους ανατολικά του Ευφράτη επειδή είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Η Ρωσία υποστηρίζει την -τυπικά τουλάχιστον- ΝΑΤΟϊκή χώρα Τουρκία να επιτεθεί σε ένα σύμμαχο του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ (στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), προς όφελος του άξονα Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν με μαριονέτα τον Άσαντ.

Η Ελλάδα είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού. Ας τα έχει αυτά υπόψιν του ο κάθε Κουμουτσάκος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.