Η ύφεση απειλεί τη Γερμανία – Τι λέει ο Όλαφ Σολτς

Η Γερμανία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη οικονομική κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Όλαφ Σολτς, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν αναμένει ύφεση του μεγέθους της οικονομικής κρίσης της περιόδου 2008 – 2009.

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι γιατί έχουμε επαρκείς οικονομικούς πόρους και αν υπάρξει κρίση, μπορούμε να λάβουμε αντίμετρα, αλλά επί του παρόντος αντιμετωπίζουμε μόνο μια επιβράδυνση της ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Σολτς μιλώντας στην κρατική ABRD.

Εκτίμησε πως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κρίση του μεγέθους του 2008 ? 2009, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν διαβλέπει τέτοιο σενάριο, καθώς οι προβλέψεις καταδεικνύουν σε βελτίωση της οικονομίας, αλλά με πιο αργό ρυθμό απ’ ότι εκτιμάτο προηγουμένως.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η γερμανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο, ύστερα από την συρρίκνωση του δευτέρου τριμήνου.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τα κορυφαία γερμανικά ινστιτούτα αναμένεται αργότερα την Τετάρτη να εκδώσουν νέες προβλέψεις υποβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις τους για τον ρυθμό ανάπτυξης για φέτος και για το 2020.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.