Ξεσηκωμός στη Βουλγαρία για τις αυξήσεις στα καύσιμα – Χιλιάδες στους δρόμους φωνάζουν «Μαφία»

Εκτός από τα «Κίτρινα Γιλέκα» στη Γαλλία και στη Βουλγαρία χιλιάδες πολίτες απέκλεισαν την Κυριακή τους κεντρικούς οδικούς άξονες και τα συνοριακά φυλάκια με την Ελλάδα και την Τουρκία, αντιδρώντας στις αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν επί ώρες τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που διασχίζουν τη γειτονική χώρα.

Μάλιστα, ο αποκλεισμός δεν ήρθη, παρά μόνο όταν επενέβη η Αστυνομία.

Οι Βούλγαροι απέκλεισαν επίσης, τόσο τον αυτοκινητόδρομο Μαρίτσα, ο οποίος οδηγεί προς τα συνοριακά περάσματα «Καπιτάν Αντρέεβο» και «Λέσοβο», στη μεθόριο με την Τουρκία, όσο και την πρόσβαση προς το συνοριακό πέρασμα της «Κούλατα» με την Ελλάδα.

Συνολικά, η βουλγαρική κυβέρνηση επιστράτευσε περίπου 2.000 αστυνομικούς, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κατά την οποία η γειτονική χώρα βρίσκεται υπό κλοιό διαδηλώσεων, ενώ νέες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και για τη Δευτέρα.

Στην πρωτεύουσα Σόφια, δεκάδες διαδηλωτές παρακώλυσαν την κυκλοφορία στις κεντρικές λεωφόρους, φωνάζοντας «Μαφία» και «Παραίτηση» και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την κυβέρνηση Μπορίσοφ.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μια σημαντική αύξηση της δυσαρέσκειας των πολιτών της γειτονικής χώρας, η οποία παραμένει ως μία από τις φτωχότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την αγοραστική δύναμη των Βούλγαρων να υπολείπεται σημαντικά του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.