Τούρκοι απόστρατοι λένε ότι με τους S-400 δεν θα πετάνε τα ελληνικά F-16 στο Αιγαίο

Ο χρόνος για την παραλαβή των S-400 στην Τουρκία μετράει αντίστροφα και η Άγκυρα αυξάνει την «επιθετική» ρητορική σχετικά με την υπόθεση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Σε συνέχεια των τελευταίων επιθετικών η Τουρκία βάζει ξανά στο στόχαστρο το Αιγαίο και την Ελλάδα.

Τούρκοι αξιωματικοί που μίλησαν για την αγορά των S-400, έστρεψαν ξανά τα βέλη τους κατά της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας ότι τόσο τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη όσο και τα ελληνικά πολεμικά πλοία δεν θα «κυκλοφορούν» λόγω των ρωσικών πυραύλων.

Οι S-400 δεν πλήττουν πλοία, τουλάχιστον από ό,τι επισήμως λέγεται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ -γνωστού και ως «τουρκοκάναλου»- οι Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσαν ότι «με τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 τα ελληνικά F-16 δε θα πετούν στο Αιγαίο και τα ελληνικά πλοία δε θα μπορούν να κυκλοφορούν».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Άγκυρα ετοιμάζεται να παραλάβει τους S-400 σε λίγες ημέρες, παρά τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον.

«Θα καταρρίψουμε και τα ισραηλινά F-35»

Μάλιστα, στην Τουρκία εκφράζουν την εκτίμηση ότι ούτε τα υπερσύγχρονα 5ης γενιάς ισραηλινά μαχητικά F-35 δε θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε στο τουρκικό κανάλι ΑΤV o αντιστράτηγος ε.α. Φ. Ερενέλ δείχνοντας ότι η Άγκυρα δε βλέπει τους S-400 ως αμυντικό όπλο, και ότι η απόκτηση τους επηρεάζει και την Ελλάδα παρά τις διαψεύσεις της Μόσχας.

Ποια είναι η πραγματικότητα

Στην Τουρκία μπορούν να λένε ό,τι θέλουν για να κρατάνε ψηλά το ηθικό τους, όμως, σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια, να τονίσουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει τόσο ρωσικούς S-300 όσο και αμερικανικούς «Πάτριοτ».

Η Ελλάδα διαθέτει μια σειρά από οπλικά συστήματα που έχουν την ικανότητα να πλήξουν και να καταστρέψουν τους S-400 μόλις χρησιμοποιηθούν.

Διότι τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν φανερώσει και τις θέσεις τους.

Ωστόσο, η Ελλάδα ποτέ δεν χρησιμοποίησε αλαζονική και επιθετική ρητορική.

Εάν οι Τούρκοι θέλουν να διαπιστώσουν ποια αεροπλάνα θα μείνουν να πετάνε πάνω από το Αιγαίο ας το δοκιμάσουν.

Οι πολλές μαγκιές και απειλές φανερώνουν αδυναμία και κόμπλεξ.

Εάν τολμάνε, αυτοί οι δειλοί, ας τολμήσουν να μας επιτεθούν. Δεν το κάνουν. Γιατί;

Επειδή γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Επειδή γνωρίζουν ότι θα είναι το τέλος τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.