Στις δημοτικές εκλογές με καύσιμο το ρέον ναρκοχρήμα ο Ράμα

Του Παντελή Καρκαμπάση

Κυριακή, 2 Ιουνίου. Στα ταραγμένα όσο και νωθρά από τη ζέστη Τίρανα η τελευταία οργανωμένη από την αντιπολίτευση διαδήλωση κατά της κυβέρνησης ουδέν προσέθεσε στα ήδη γνωστά: στο “μέγα πλήθος” των χωρίς ιδιαίτερο πάθος συρρεόντων οπαδών του Δημοκρατικού κυρίως Κόμματος ένας βραχνιασμένος Λουλζίμ Μπάσα, με υψωμένο στο σήμα της νίκης βραχίονα, φωνάζει περίπου μηχανικά κάθε τόσο το σύνθημα που εξ ίσου μηχανικά επαναλαμβάνουν οι συγκεντρωμένοι “Ράμα, φύγε”. Ρουτίνα…

Την ίδια ώρα ο ατσαλάκωτος πρωθυπουργός κηρύσσει στη Λέζα την προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου. Ατάραχος, με το χαμόγελο στα χείλη, άψογα σκηνοθετημένος με φόντο το ταφικό μνημείο του εθνικού ήρωα Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη, ο Έντι Ράμα εμφανίζεται πιο σίγουρος από ποτέ ότι “έχει 61 δήμους στο τσεπάκι”, με την αντιπολίτευση απούσα από τις εκλογές. Αν αυτές τελικά γίνουν…

Πίσω στην αλβανική πρωτεύουσα: πριν αλέκτορα τρις φωνήσαι, πρωί Τρίτης, οι δημοσιευόμενες στον γερμανικό τύπο μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του (σοσιαλιστού) δημάρχου Δυρραχίου με υψηλόβαθμο στέλεχος της μαφίας των ναρκωτικών εκθέτουν βαρύτατα τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως οργανωτή της νόθευσης της λαϊκής ψήφου κατά τις τελευταίες εκλογές με τη χρήση πακτωλού ναρκοχρήματος. Ο κόσμος το είχε τούμπανο έτσι κι αλλιώς.

Δια του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών η κυβέρνηση αντιδρά, ανακοινώνοντας ότι αναζητεί τον υπεύθυνο της “διαρροής κρατικών μυστικών”! Ο Έντι Ράμα συνεχίζει τις προεκλογικές του εμφανίσεις μέσα στην πρώιμη θερινή ραστώνη, σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Brave (not so) New Balkan World.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.