ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ θα χρειαστεί η Ιταλία

Η Ιταλία θα χρειαστεί μεγάλη δημοσιονομική διόρθωση το τρέχον και το επόμενο έτος για να αποφύγει την υπαγωγή της στη διαδικασία επί παραβάσει και την επιβολή ποινών για την επιδείνωση των στοιχείων του κρατικού προϋπολογισμού της, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

«Αυτό που χρειάζεται είναι μια ουσιώδης διόρθωση του ελλείμματος το 2019 και το 2020» υποστηρίζει ο Ντομπρόβσκις στη συνέντευξη αυτή, που δημοσιεύεται μία ημέρα μετά την έναρξη από την Κομισιόν μιας διαδικασίας που ενδέχεται να οδηγήσει στην επιβολή προστίμων και να κλιμακώσει τη σύγκρουση των Βρυξελλών με την κυβέρνηση συνεργασίας (Λέγκα του Βορρά και Πέντε Αστέρες).

Για τον Ντομπρόβσκις, η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος της Ιταλίας, που προβλέπει τη θέσπιση ενιαίου συντελεστή φορολόγησης -την προωθεί η Λέγκα- μπορεί να αποδειχθεί πολύ δαπανηρή και να επιδεινώσει περαιτέρω τα δημοσιονομικά της χώρας.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.