ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ Λιβύη ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ζήτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας λόγο για «απειλή για τη διεθνή ασφάλεια».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τα γεγονότα στη Λιβύη και την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ εναντίον της πρωτεύουσας Τρίπολης.

«Η στρατιωτική επίθεση του ΛΕΣ (Λιβυκός Εθνικός Στρατός) εναντίον της Τρίπολης και η κλιμάκωση που ακολούθησε εντός και περιμετρικά της πρωτεύουσας συνιστούν απειλή για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και απειλούν ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα στη Λιβύη» προειδοποιούν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Η ΕΕ καλεί όλες τις πλευρές να εφαρμόσουν άμεσα εκεχειρία και να συνεργαστούν με τα Ηνωμένα Έθνη για να διασφαλίσουν την πλήρη παύση των εχθροπραξιών», προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Η προτεραιότητα είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Οι τυφλές επιθέσεις εναντίον πυκνοκατοικημένων περιοχών ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου και εκείνοι που παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο θα πρέπει να λογοδοτήσουν», προειδοποιούν επίσης οι Ευρωπαίοι.

Η κοινή ανακοίνωση επισημαίνει επίσης ότι οι Βρυξέλλες «δεσμεύονται να σεβαστούν το εμπάργκο» στην πώληση όπλων στη Λιβύη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.