ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ «Πορθητή» η Κύπρος: «Έρχονται» τα εντάλματα σύλληψης!

Οι αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να σημειωθούν ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού της Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, κάνοντας γνωστά και τα βήματα της Λευκωσίας για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και άλλες περιφερειακές χώρες έχουν αντιδράσει ευθέως και εμφανώς απέναντι στις ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αλλά η Κύπρος φαίνεται πως «δεν μασάει» αφού ο Κύπριος ΥΠΕΞ δήλωσε πως «έρχονται» τα εντάλματα σύλληψης για τον «Πορθητή».

Μιλώντας το πρωί, στο περιθώριο εκδήλωσης για την Ημέρα της Ευρώπης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι σήμερα διεξάγεται μια σημαντική Άτυπη Σύνοδος της ΕΕ στη Ρουμανία.  Εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει και να συζητήσει με τους ομολόγους του για τα επόμενα βήματα όσον αφορά τον τρόπο αντίδρασης της ΕΕ. Όπως είπε ο ΥΠΕΞ, στην Άτυπη Σύνοδο θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες του τρόπου αντίδρασης.

Για τα βήματα που γίνονται για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε:

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση
  • στα Συμπεράσματα του Μαρτίου του 2018,
  • στην κοινή θέση των 28 κρατών μελών στο Συμβούλιο Σύνδεσης της ΕΕ και
  • στις άμεσες αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Λευκωσία είναι σε επαφή με τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ερωτηθείς για τα εντάλματα σύλληψης σε σχέση με την τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο για να εκδοθούν τα πρώτα εντάλματα σύλληψης. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης».

Συνέχισε, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους της δικαιοσύνης, «αλλά όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν ήδη προωθηθεί και εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει η έκδοση των πρώτων ενταλμάτων σύλληψης».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.