ΙΡΑΝ: ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – «Συνεχίζουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»!

Το Ιράν θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου παρά τους νέους περιορισμούς που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή (3.5.2019) μέτρα προκειμένου να αναγκάσουν το Ιράν να σταματήσει να παράγει ουράνιο χαμηλού βαθμού εμπλουτισμού και να επεκτείνει το μοναδικό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας που διαθέτει, εντείνοντας μια εκστρατεία που έχει σκοπό να σταματήσει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης και να περιορίσει την ισχύ της στην περιοχή.

«Βάσει της (πυρηνικής) συμφωνίας το Ιράν μπορεί να παράγει βαρύ ύδωρ και αυτό δεν είναι παραβίαση της συμφωνίας, Ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε με τη δραστηριότητα εμπλουτισμού», δήλωσε ο Λαριτζανί σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε παρόμοια είδηση.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το Fars μετέδωσε επίσης πως η Εθνική Εταιρία Ιρανικού Πετρελαίου (NIOC) θα ανοίξει γραφείο στο Ιράκ.

Το νέο γραφείο «θα διευκολύνει τη συνεργασία στην πετρελαϊκή βιομηχανία και τη μεταφορά μηχανολογικών και τεχνικών υπηρεσιών στο Ιράκ», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ το Ιράν αντιμετωπίζει κυρώσεις των ΗΠΑ στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.