Συγκλονιστική προειδοποίηση Μακρόν από το αμερικανικό Κογκρέσο για το μέλλον του πλανήτη

Ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε στο αμερικανικό Κογκρέσο στα αγγλικά και επικεντρώθηκε στα ζητήματα του περιβάλλοντος και της κλιματική αλλαγής. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους Αμερικανούς και αναφέρθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο στη συμφωνία του Παρισιού.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει πλανήτης β’. Ας δουλέψουμε μαζί ώστε να κάνουμε ξανά μεγάλο τον πλανήτη μας και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και ευκαιρίες, προστατεύοντας συγχρόνως τον κόσμο μας. Και είμαι σίγουρος ότι μία ημέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν στη συμφωνία του Παρισιού», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σημαντική ήταν η αναφορά του Μακρόν και στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. Ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε την απόλυτη στήριξή του στη συμφωνία αλλά άφησε ανοιχτό παράθυρο για κάτι καλύτερο.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Υπάρχει ένα πλαίσιο που ονομάζεται JCPOA ώστε να ελέγχουμε την πυρηνική δραστηριότητα του Ιράν, το υπογράψαμε με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτείων και δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε χωρίς να έχουμε κάτι χειροπιαστό και πιο λεπτομερές, αυτή είναι η θέση μου», τόνισε ο Μακρόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θύμισε τους άρρηκτους δεσμούς Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών, δεσμοί που όπως είπε σφυρηλατήθηκαν μέσα από την ελευθερία, την ανεκτικότητα και τα ίσα δικαιώματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος καταχειροκροτήθηκε από το Κογκρέσο τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της ομιλίας του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.