ΚΑΡΕΝΜΠΑΟΥΕΡ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ συγκεντρωτισμό στην Ευρώπη

Η επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) απάντησε στις ιδέες του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για μια «Ευρωπαϊκή Αναγέννηση» με κάποιες προτάσεις που ταιριάζουν με τις δικές του, προειδοποιώντας όμως επίσης κατά του υπερβολικού συγκεντρωτισμού.

Οπως μεταδίδει το Reuters, με τον τίτλο «Δικαιώνοντας την Ευρώπη» (Doing Europe Right), η Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ ζήτησε και αυτή μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, απέρριψε όμως την ιδέα του Μακρόν για έναν Ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό και προειδοποίησε κατά των συλλογικών χρεών.

«Η Ευρώπη μας χρειάζεται να γίνει ισχυρότερη» έγραψε η Κραμπ Καρενμπάουερ, σε άρθρο της στην Welt am Sonntag, προσθέτοντας όμως πως «ο συγκεντρωτισμός, ο κρατισμός, η αμοιβαιοποίηση των χρεών, ένας ευρωπαϊσμός των κοινωνικών συστημάτων και του κατώτατου μισθού θα ήταν ο λάθος τρόπος».

Αυτό φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την έκκληση του Μακρόν για έναν Ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό, προσαρμοσμένο σε κάθε χώρα, ενώ παράλληλα τονίζει τις αντιστάσεις του Βερολίνου σε οποιεσδήποτε κινήσεις που θα μπορούσαν να καθιστούν τη Γερμανία υπεύθυνη για τα χρέη άλλων χωρών.

Η Κραμπ Καρενμπάουερ, παρουσιάζοντας τις ιδέες της, ζήτησε για μια εσωτερική Ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά για να διασφαλιστεί πως οι Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση στην ΕΕ.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Επίσης, δήλωσε πως ένας κοινός προϋπολογισμός καινοτομίας της ΕΕ θα πρέπει να χρηματοδοτεί νέες τεχνολογίες, πως θα πρέπει να κλείσουν τα φορολογικά «παραθυράκια» στην ΕΕ και πως θα πρέπει να εισαχθεί ένας ψηφιακός φόρος με βάση ένα μοντέλο του ΟΟΣΑ.

Ζήτησε, όπως και ο Μακρόν, μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, όμως τόνισε πως η αντιμετώπιση της μετανάστευσης στην «πηγή» της, η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και η απορρόφηση των αιτούντων άσυλο, είναι ρόλοι που θα πρέπει να μοιράζονται δίκαια.

Πρόσθεσε πως «στο μέλλον, η ΕΕ θα πρέπει να εκπροσωπείται με μια κοινή μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.