Απόγονος του Προφήτη Μωάμεθ η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Νέες …φωτιές στον μουσουλμανικό κόσμο έχει ανάψει η έρευνα Ιστορικών που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα του Μαρόκου, σύμφωνα με την οποία η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας είναι μακρινή απόγονος του Προφήτη Μωάμεθ, θεμελιωτή του Ισλάμ.

Ο ισχυρισμός είχε δει αρχικά το φως της δημοσιότητας το 1986, αλλά επανήλθε στο προσκήνιο μετά τη δημοσίευση στην μαροκινή εφημερίδα Al-Ousboue. Σύμφωνα με έρευνα του γενεαλογικού δένδρου της Βασίλισσας της Αγγλίας, η οποία πάει πίσω 43 γενιές (!), η αναζήτηση των προγόνων της Ελισάβετ φθάνει μέχρι την κόρη του Μωάμεθ, τη Φατίμα.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κομβικό σημείο στην έρευνα αποτελεί μία μουσυλμάνα πριγκίπισσα, ονόματι Ζάιντα, η οποία διέφυγε από τη Σεβίλλη τον 11ο αιώνα μ.Χ., προτού ασπαστεί τον Χριστιανισμό. Μία απόγονος της Ζάιντα παντρεύτηκε αργότερα τον Κόμη του Κέιμπριτζ.

Βρετανοί ιστορικοί, ωστόσο, θεωρούν ότι οι ρίζες της εν λόγω πριγκίπισσας είναι αμφισβητήσιμες, καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι ήταν η κόρη του χαλίφη Μουαταμίντ μπιν Αμπάντ, ο οποίος καταγόταν από τον Μωάμεθ, ενώ άλλοι πιστεύουν πως δεν είχε συγγένεια εξ’ αίματος με τον χαλίφη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.