Τούρκοι και τζιχαντιστές γκρέμισαν τον ανδριάντα του μυθικού ήρωα Χασενκάρ Κάουα στην Εφρίν

Οι τζιχαντιστές μισθοφόροι των Τούρκων, που κατέλαβαν το πρωί της Κυριακής μαζί με τον τουρκικό στρατό την κουρδική πόλη Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, έριξαν τον ανδριάντα του Χασενκάρ (Σιδηρουργού) Κάουα. Ο Κάουα είναι μια μυθική φιγούρα της κουρδικής παράδοσης και έρχεται από τη βαθιά αρχαιότητα. Είναι για τους Ιρανούς ένα μυθικό πρόσωπο όπως ο δικός μας Ηρακλής ή ο Προμηθέας.

Το γκρέμισμα του ανδριάντα του Κάουα ήταν από τις πρώτες πράξεις των εισβολέων και αποτελεί μεγάλη προσβολή όχι μόνο προς τους Κούρδους αλλά προς όλα τα ιρανικά έθνη, συμπεριλαμβανομένων και των Περσών.

Ο Κάουα, σύμφωνα με τους κουρδικούς και περσικούς μύθους, ήταν ένας σιδεράς που ηγήθηκε μια εθνικής επανάστασης ενάντια στο ξένο τύραννο Ζαχάκ και στα ερπετά του.

Έβγαλε τη δερμάτινη ποδιά του σιδερά που φορούσε και την έδεσε πάνω σε λόγχη υψώνοντάς την ως φλάμπουρο επανάστασης και σημαία ελευθερίας.

Ο Κάουα έδιωξε τους κατακτητές και αποκατέστησε την ελευθερία των ιρανικών εθνών.

Είναι μυθικός εθνικός ήρωας των Κούρδων και των Περσών και συμβολίζει την αντίσταση και την ενότητα των ιρακινών εθνών απέναντι στους ξένους κατακτητές.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Οι Κούρδοι, ως απόγονοι των αρχαίων Μηδών, είναι ιρανικό έθνος.

Δείτε τις φωτογραφίες από το γκρέμισμα του ανδριάντα του Κάουα, που μοιάζει με έναν Ήφαιστο-Προμηθέα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.