Σερβική εφημερίδα κατηγορεί τη Βόρεια Μακεδονία για τους βομβαρδισμούς του 1999

Με τη Βόρεια Μακεδονία και τη δρομολογημένη ένταξή της στο ΝΑΤΟ εκφράζει έντονη δυσφορία μερίδα των ΜΜΕ στη Σερβία.

Η καθημερινή σερβική εφημερίδα «Informer» δημοσίευσε επικριτικά σχόλια για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ με αφορμή την παρουσία του στα 70χρονα του ΝΑΤΟ.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, η σερβική εφημερίδα έγραψε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των 29 μελών του ΝΑΤΟ συγκεντρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε σύνοδο στην Ουάσιγκτον για να σηματοδοτήσουν επίσημα τα 70 χρόνια της δημιουργίας της Συμμαχίας, μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως έγινε γνωστό, συνεχίζει η σερβική εφημερίδα, σε αυτή τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, καυχήθηκε ότι η χώρα του υποστήριξε τον βομβαρδισμό της Σερβίας και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

Μάλιστα, είπε ότι η «Μακεδονία» παρείχε υλικοτεχνική υποστήριξη για την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999, «όπως αποκάλυψε πηγή μας», σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το TRIBUNE σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί αυτούς τους ισχυρισμούς και τις ανώνυμες «πηγές» που τους μεταφέρουν.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η φιλορωσική μερίδα στη Σερβία ασκεί έντονη κριτική στη Βόρεια Μακεδονία το τελευταίο διάστημα.

Σε κάποιες θεωρίες συνωμοσίας ισχυρίζονται ότι η μικρή Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται πίσω από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σερβία.

Οι Ρώσοι γνωρίζουν το παιχνίδι της διασποράς ψευδών ειδήσεων εξαιρετικά και από παλιά.

Δεν το γνωρίζει η ελληνική κοινή γνώμη, αλλά τις δεκαετίες του 1830 και του 1840, ο ρωσικός παράγοντας στην Ελλάδα, μέσω της αθηναϊκής εφημερίδας «Αιών», διέδιδε σταθερά ψευδή δημοσιεύματα για όσους υποστήριζαν μια δυτική πορεία της Ελλάδας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.