Πρόεδρος Ιρλανδίας: Παράδειγμα για την Ευρώπη οι Έλληνες στο προσφυγικό

Παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και για πολλά μέρη του κόσμου του κόσμου, χαρακτήρισε τους Έλληνες ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς, κατά την επίσκεψή του στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα.

«Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ότι οι Έλληνες πολίτες, παρά τη μεγάλη οικονομική πίεση, κάνουν κάτι για το προσφυγικό ζήτημα», τόνισε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, έκανε λόγο για μεγάλο επίτευγμα.

Ο Ιρλανδός πρόεδρος συνομίλησε με πρόσφυγες, ενήλικες και παιδιά, φωτογραφήθηκε μαζί τους, γνώρισε Ιρλανδούς εθελοντές που εργάζονται εκεί και ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της δομής.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για την αποτυχία της Ε.Ε. να αναλάβει ευθύνη για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και αυτό δεν βοηθάει την κατάσταση», επεσήμανε επίσης στις δηλώσεις του ο κ. Χίγκινς.

Όπως συμπλήρωσε «όλοι μας πρέπει να συζητήσουμε και θα το συζητήσουμε σε επίπεδο αρχηγών κρατών, ποια είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουμε. Θέλουμε να έχουμε μια Ε.Ε. της ισότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια φιλόξενη Ε.Ε. ή θέλουμε μια ατμόσφαιρα που θα μας φέρει από τον ένα φόβο στον άλλο;».

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας υπενθύμισε ότι η Ιρλανδία έχει δεχτεί 863 άτομα από την Ελλάδα για μετεγκατάσταση στη χώρα του, ενώ άλλες 150 περιπτώσεις ελέγχονται ακόμα λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων ή λόγω ζητημάτων ασφαλείας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.