ΜΕΣΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας

Στα μέσα Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τριμερής Σύνοδος Κορυφής μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, ενώ και οι συνεννοήσεις για άλλες τριμερείς ή σχηματισμούς 3+1 βρίσκονται στα τελικά στάδια.Στο Αμμάν η Τριμερής Σύνοδος

Οπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), επικαλούμενο έγκυρες πηγές, η επόμενη τριμερής θα πραγματοποιηθεί στο Αμμάν, της Ιορδανίας στα μέσα Απριλίου σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων.

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για την επόμενη Σύνοδο Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, σε σχηματισμό 3+1, με τη συμμετοχή της Γαλλίας, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διευθετήσεις για την πραγματοποίησή της.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει κατά την πρόσφατη επίσκεψη του έλληνα ομολόγου του Γιώργου Κατρούγκαλου στη Λευκωσία, ότι οι προσπάθειες μέσω της διπλωματικής οδού για να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου με τη συμμετοχή και της Γαλλίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο.Και με χώρες του Κόλπου

Είχε πει ακόμη πως ένας στόχος για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι να γίνουν και οι πρώτες τριμερείς με χώρες του Κόλπου και είχε σημειώσει πως υπάρχει ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Εξάλλου, οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι με τη Γαλλία γίνονται συνεννοήσεις προκειμένου στο επόμενο διάστημα να οριστικοποιηθούν σε επίπεδο ηγετών και κάποιες συμφωνίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, το επόμενο διάστημα έχουν καθοριστεί Τριμερείς Συναντήσεις με Λίβανο και Αρμενία σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, συνεννοήσεις γίνονται, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο ΚΥΠΕ, για την πραγματοποίηση Τριμερούς Συνόδου και με την Παλαιστίνη….

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.