Πάπας: Όργανα του Σατανά οι παιδεραστές ιερείς

Η διάσκεψη γα την προστασία των ανηλίκων ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Αγία Έδρα κι ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «τερατώδες» το φαινόμενο των παιδεραστών ιερέων.

«Ένας ιερέας ο οποίος ευθύνεται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι όργανο του Σατανά» τόνισε ο Φραγκίσκος.

Ο Πάπας επανέλαβε ότι χρειάζεται εξαγνισμός, αλλά και «να ελεγχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα, όλων των συνελεύσεων καθολικών επισκόπων των διαφόρων χωρών».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Παράλληλα, θύματα παιδεραστών ιερέων που διαδήλωσαν στους δρόμους της Ρώμης καταγγέλλουν ότι τα αποτελέσματα της συνόδου είναι ανεπαρκή και προσθέτουν ότι «θα περίμεναν από το Βατικανό, να τεθούν αμέσως εκτός Εκκλησίας όλοι οι κληρικοί οι οποίοι ευθύνονται για παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων».

Υπογράμμισαν δε ότι πρόκειται για ένα ολοένα κι αυξανόμενο φαινόμενο και ζήτησαν, έστω και στο μέλλον, να μπορέσουν να συναντηθούν με τον Ποντίφικα και τους στενότερους συνεργάτες του, για να του ζητήσουν να αποκλείσει από την εκκλησιαστική κοινότητα τους παιδεραστές, αλλά και όσους, επί τόσες δεκαετίες, τους βοήθησαν και τους πρόσφεραν συγκάλυψη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.