Κινδυνεύει με διαμελισμό η Ιταλία; Η Λέγκα υπονομεύει την ενότητα της χώρας

Η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει ενισχυμένη αυτονομία σε Βενετία, Λομβαρδία και Εμίλια Ρομάνα, τρεις περιοχές του Βορρά που κατέχουν το 40% της ιταλικής οικονομίας, γράφει η γαλλική Les Echos, προειδοποιώντας ότι υπάρχει «κίνδυνος να προκαλέσουν σχίσμα στην ιστορικά εύθραυστη συνοχή της χώρας».

Τι ζητούν αυτές οι περιοχές; Κατ’ αρχάς μεγαλύτερη ανοχή στην αναδιανομή των οικονομικών πηγών που παράγονται στο έδαφός τους.

Η Λομβαρδία και η Βενετία παραπονούνται ότι το κεντρικό κράτος αναδιανέμει «άνισα» πολλούς από τους πόρους που παράγονται εκεί.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η λίστα των απαιτήσεων πάει πιο μακριά από τη διαχείριση της φορολογίας που προέρχεται από τις περιοχές αυτές.

Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα σε καλύτερο επίπεδο ασφάλειας, εκπαίδευσης, υποδομών, υγείας, προστασίας περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Απαίτηση που προέρχεται από την καλύτερη διαχείριση και την καλύτερη γνώση των θεμάτων τους έναντι της διαχείρισης από την κεντρική εξουσία: με τον κίνδυνο να προκληθεί σχίσμα στην ιστορικά εύθραυστη συνοχή της χώρας, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.