Στη Βόρεια Μακεδονία η νέα θεωρία συνωμοσίας «βλέπει» κατασκόπους στο Υπ. Άμυνας

Νέο συνωμοσιολογικό σενάριο στη Βόρεια Μακεδονία κυκλοφορούν οι δεξιοί «αρχαιομακεδόνες», με θεωρίες περί «κατασκόπων» στα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου Άμυνας.

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του δεξιού αρχαιομακεδονικού VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικολόφσκι, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Lider» ισχυρίστηκε ότι στο επιτελείο της υπουργού Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, υπάρχει μεγάλος αριθμός προσώπων σε υψηλές θέσεις που πρέπει να απομακρυνθούν για να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να φύγουν πρόσωπα τα οποία υπηρετούν στο Γενικό Επιτελείο και στη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών.

«Η επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας έχει σήμερα γύρω της άτομα που συνδέονται ιδιωτικά, οικογενειακά και πολιτικά με αξιωματούχους της Σερβίας», είπε ο Νικολόφσκι.

Ανέφερε μάλιστα και ονόματα που υπηρετούσαν στις σερβικές ένοπλες δυνάμεις, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Δεν υπάρχουν «κατάσκοποι»

Η υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα δήλωσε στην εφημερίδα «Νεζαβίσεν» ότι ούτε στο γραφείο της ούτε στο Γενικό Επιτελείο υπάρχουν «κατάσκοποι» που συνεργάζονται με φορείς εκτός του ΝΑΤΟ.

Τόνισε επίσης ότι το ΝΑΤΟ δεν ζήτησε την αντικατάσταση προσώπων που φέρονται ότι συνεργάσθηκαν με ξένες δυνάμεις, κυρίως με σερβικές.

Το θέμα είχε αναφερθεί και παλαιότερα με δημοσιεύσεις για ανώτερα στελέχη του υπουργείου Άμυνας, που είχαν συγγενείς στο σερβικό υπουργείο Άμυνας.

Βόρεια Μακεδονία και Σερβία

Στη Βόρεια Μακεδονία υπάρχει σερβική μειονότητα.

Οι Σέρβοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά το 1913.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ήταν κυρίως κρατικοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί, δημόσιοι λειτουργοί.

Δηλαδή υπάλληλοι του σερβικού κράτους, το οποίο αφού απελευθέρωσε την περιοχή από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ανέλαβε να την ενσωματώσει ως Νότια Σερβία.

Στα πλαίσια της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας οι Σέρβοι ήταν η κυρίαρχη εθνοτική ομάδα με υψηλές θέσεις στον στρατό και στο κράτος.

Στην τελευταία απογραφή στη Βόρεια Μακεδονία, πριν 17 χρόνια (2002), οι Σέρβοι που κατοικούσαν στη χώρα αριθμούσαν σε 35.939 και αντιστοιχούσαν στο 1,8% του συνολικού πληθυσμού.

Ένας μικρούλης στρατός

Όλος ο στρατός που έχει η Βόρεια Μακεδονία αριθμεί 9.000 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες.

Δεν συμπληρώνει ούτε μεραρχία.

Το σύνολο των τανκς αυτού του στρατού είναι 31 στον αριθμό. Πρόκειται για παλιά σοβιετικά T-72 του 1971.

Η χώρα δεν διαθέτει πολεμική αεροπορία.

Έχει 14 ελικόπτερα, τα 12 ρωσικά και 2 αμερικάνικα Bell UH-1.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.