Οι Κούρδοι θέλουν να παραδώσουν στη Γαλλία τους υπηκόους της τζιχαντιστές που αιχμαλώτισαν

Οι Κούρδοι της Συρίας κρατάνε αιχμαλώτους χιλιάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Πολλοί από αυτούς είναι υπήκοοι δυτικών χωρών.

Κούρδος αξιωματούχος που μίλησε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ότι η Γαλλία δεν έχει επαναπατρίσει μέχρι στιγμής κανένα αιχμάλωτο Γάλλο τζιχαντιστή.

«Καμία γαλλική Αρχή δεν μας έχει πλησιάσει για να τους παραδώσουμε τους Γάλλους πολίτες, είτε πρόκειται για μαχητές, είτε για γυναίκες ή παιδιά», δήλωσε ο Αμπντουλκαρίμ Ομάρ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κουρδικής διοίκησης.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο Μπαντράν Τζία Κουρντ, κορυφαίος αξιωματούχος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, δηλαδή της ημιαυτόνομης κυβέρνησης των Κούρδων και των συμμάχων τους στην ανατολική και βόρεια Συρία.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Ναι, έχουν γίνει πολλές δηλώσεις, αλλά καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις», είπε.

Οι Κούρδοι αξιωματούχοι προέβησαν στις παραπάνω δηλώσεις λίγες ημέρες μετά τις γαλλικές εξαγγελίες ότι το Παρίσι σκοπεύει να επαναπατρίσει όχι μόνο τους πολίτες του τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά και γυναίκες και παιδιά γαλλικής υπηκοότητας, οικογένειες τρομοκρατών, που ακολούθησαν τους άνδρες τους στη Συρία.

Να σημειωθεί ότι Γάλλοι τζιχαντιστές δεν είναι μόνο αραβικής καταγωγής Γάλλοι πολίτες αλλά και εθνικά Γάλλοι, γεννημένοι χριστιανοί, που αλλαξοπίστησαν.

Συνολικά λέγεται ότι είναι 130 οι Γάλλοι αιχμάλωτοι, οι οποίοι πρέπει να μεταφερθούν στη Γαλλία για να δικαστούν από τις Αρχές της χώρας τους

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.