ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ των εξοπλισμών η αποχώρηση από τη συνθήκη INF»

«Μαύρη μέρα» για τον έλεγχο των εξοπλισμών χαρακτηρίζει στο κύριο άρθρο της σήμερα η γερμανική καθημερινή εφημερίδα Saechsische Zeitung την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τη συνθήκη για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς (INF).Το κύριο άρθρο της SZ στη σαββατιάτικη έκδοση αναφέρει για Γερμανία και ΗΠΑ

«Αυτή η ημερομηνία θα μείνει στην Ιστορία ως μια μαύρη μέρα για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τον αφοπλισμό. Επιβεβαιώνοντας τους φόβους, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την INF».

Δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι η συνθήκη είχε ατέλειες. Αντικατόπτριζε τη διαμόρφωση πολιτικών ασφάλειας που υπερίσχυσαν κατά την τελική φάση του Ψυχρού Πολέμου. Θεωρούμενη από την οπτική αυτή, δεν είναι πλέον επίκαιρη.

Ως εκ τούτου, προσπάθειες για την ανανέωσή της χρειάζονται να γίνουν. Ο τερματισμός της είναι ο λάθος δρόμος. Επειδή, χωρίς αυτήν, αίρεται ο φραγμός για μια κούρσα πυρηνικού εξοπλισμού.

Αν η κούρσα επανεκιννήσει, προπαντός η ασφάλεια των Ευρωπαίων θα τεθεί σε κίνδυνο – όπως τη δεκαετία του 1980 όταν από κοινού ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση είχαν αναπτύξει πυραύλους μέσου βεληνεκούς σε γερμανικό έδαφος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ…

Πηγή: https://www.newsit.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.