ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ασφάλεια των ΗΠΑ σύμφωνα με έκθεση της National Intelligence

Ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (National Intelligence), Νταν Κόουτς κατά την διάρκεια κατάθεσης του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου που είχε ως θέμα τις παγκόσμιες απειλές ξεκαθάρισε πως η Ρωσία και η Κίνα αποτελούν τις μεγαλύτερες απειλές στον τομέα της κατασκοπείας και των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα προσέθεσε πως οι επιθέσεις τους είναι πιο ευθυγραμμισμένες σήμερα από ότι ήταν τις τελευταίες δεκαετίες.

«Η Κίνα, η Ρωσία το Ιράν και η Βόρειος Κορέα προβαίνουν ευρέως σε επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο, απειλώντας και τα μυαλά και τις μηχανές με τις επεκτατικές τους μεθόδους, που χρησιμοποιούν για να κλέψουν πληροφορίες, να ασκήσουν επιρροή στους πολίτες μας, ή για να διαταράξουν τις κρίσιμες υποδομές», δήλωσε ο Κόουτς.

Ο Κοόυτς επεσήμανε επίσης στην κατάθεση του, ότι οι αντίπαλοι των ΗΠΑ προσπαθούν διαρκώς να παρέμβουν στις αμερικανικές εκλογές του 2020, βελτιώνοντας τις δυνατότητες τους και χρησιμοποιώντας νέες τακτικές

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αναφερόμενος στη Ρωσία ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είπε, ότι θα συνεχίσει κάνοντας χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να επικεντρώνει την προσοχή της στο πως θα ενισχύσει τις κοινωνικές και φυλετικές διαμαρτυρίες, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις αρχές και ασκώντας κριτική στους πολιτικούς που αντιλαμβάνεται ότι έχουν αντιρωσική στάση.

Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Μάρκ Ουόρνερ από την πλευρά του εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «για να προκαλέσει διαιρέσεις στην κοινωνία μας και να επηρεάσει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες», αλλά και για τις απειλές που προέρχονται από την Κίνα στον τομέα της τεχνολογίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου επέρριψαν εγκληματικές ευθύνες στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei Technologies Co.Ltd κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στον κόσμο μερικές μέρες πριν αρχίσουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.

(AΠΕ/ΜΠΕ)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.