ΠΕΡΙΚΟΠΗ 4.500 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις Jaguar Land-Rover

Ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε την μείωση του δυναμικού της κατά 4.500 εργαζόμενους κυρίως στη Βρετανία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την επιβράδυνση της κινεζικής αγοράς, την μειούμενη απήχηση των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων οι οποίες εκπροσωπούν το 45% των πωλήσεων της, αλλά και τις επιπτώσεις των κραδασμών του Brexit.

«Λάβαμε αυτή τη δραστική απόφαση προκειμένου να διασφαλίσουμε την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα εν όψει του σύνθετου γεωπολιτικού και ρυθμιστικού σκηνικού που διαμορφώνεται αλλά και των τεχνολογικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, σήμερα», ανέφερε ο Ralph Speth επικεφαλής της βρετανικής φίρμας στη σχετική ανακοίνωσή του.

Ο κύριος όγκος των περικοπών αντιστοιχούν σε περίπου 10% του συνολικού δυναμικού του βρετανικού ομίλου και αφορά τις δραστηριότητες του επί βρετανικού εδάφους ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι οριζόντιες με εξαίρεση ωστόσο, όσους εργάζονται στις γραμμές παραγωγής.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2018, η JLR η οποία ανήκει στην ινδική Tata Motors είχε ήδη προβεί σε μειώσεις του προσωπικού της κατά 1.500 εργαζόμενους στο πλαίσιο σχεδίου για την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία και την εξοικονόμηση 2,5 δισεκατομμυρίων στερλινών σε διάστημα 18 μηνών.

Σημειώνεται ότι η JLR κατέγραψε ζημιές ύψους 354 εκατομμυρίων στερλινών μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου ενώ όπως ανακοινώθηκε προσφάτως οι συνολικές της πωλήσεις κατά τη διάρκεια του 2018 μειώθηκαν κατά 4,6% σε σχέση με το 2017 και διαμορφώθηκαν οριακά κάτω από τις 600.000 μονάδες.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.