Ζάεφ: Δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμα οι 80 βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ανοικτή γραμμή με το αλβανόφωνο κόμμα της αντιπολίτευσης, «ΒESA», ούτως ώστε να βρεθεί η τεχνική φόρμουλα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχει διατυπώσει για την ιθαγένεια και να κλειδώσει ο απαιτούμενος αριθμός των 80 βουλευτών που είναι απαραίτητος για την ψήφιση των συνταγματικών τροπολογιών, εξακολουθεί να βρίσκεται ο Ζόραν Ζάεφ.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Sitel, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των 2/3 (80 βουλευτές) για την υπερψήφιση των συνταγματικών τροποποιήσεων δεν έχει εξασφαλιστεί.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για την ψήφιση των συνταγματικών τροποποιήσεων δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη» ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Ζάεφ εκφράζοντας, όμως, την πεποίθηση ότι ολόκληρη η διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί με επιτυχία τόσο στη «Μακεδονία», όπως είπε όσο και στην Ελλάδα.

«Το BESA ζητεί μία φόρμουλα που να μη δίνει την εντύπωση ότι είναι “Μακεδόνες” οι αλβανόφωνοι, οι τουρκόφωνοι, οι σερβόφωνοι, οι βλάχοι και οι Ρομά. Αυτή είναι η ουσία. Οι τεχνικές πτυχές για την επίλυση του ζητήματος έχουν εξευρεθεί, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ως προς αυτό. Το BESA δεν ζητεί να αλλάξει η ταυτότητα. (…) Εργαζόμαστε για να βρούμε τεχνική φόρμουλα ώστε από τη μία η ιθαγένεια να εκφράζει τον καθένα και από την άλλη, οι εθνοτικές ομάδες που διαβιούν εδώ να μην εμφανίζονται ως “μακεδόνες”», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Πρόσθεσε πάντως ότι «η ευθύνη ξεκάθαρα ανήκει στους βουλευτές» υποστηρίζοντας ότι πιστεύει πως ο αριθμός των 80 θα συγκεντρωθεί «ώστε να περάσουμε τις τροπολογίες, γιατί ακολουθεί η ψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή (…) Αν είμαστε δημιουργικοί, πιστεύω πως θα βρούμε μια λύση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.