«Εξέγερση» δημάρχων κατά Σαλβίνι για το προσφυγικό

Πλήρης εναντίωση όλο και περισσότερων δημάρχων διαπιστώνεται στην Ιταλία κατά του νόμου Σαλβίνι. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών επιδεικνύει με τον νόμο αυτό τη μέγιστη σκληρότητα κατά των προσφύγων.

Η αυθόρμητη αντίσταση στην Ιταλία κατά του Ματέο Σαλβίνι και της σκληρής γραμμής του για την πολιτική μετανάστευσης

οδήγησε δεκάδες δημάρχους και τοπικούς πολιτικούς να εξεγερθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο νέο νόμο για την εσωτερική ασφάλειαι. Τον αποκαλούν «απάνθρωπο» και «αντισυνταγματικό».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Υπό τη συμβολική σημαία του Παλέρμο, το σκάφος της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Mediterranea, προμηθεύει δυο πλοία των ΜΚΟ με τους 49 πρόσφυγες με νερό, τρόφιμα και φάρμακα. «Αλλά οι δήμαρχοι δεν έχουν τη δύναμη να ανοίξουν τα λιμάνια», δήλωσε ο Ορλάντο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο Ορλάντο είχε ξεκινήσει την εξέγερση των δημάρχων εναντίον του Σαλβίνι λίγο μετά το νέο έτος. Ο Ορλάντο διέταξε τους υπαλλήλους του να παρακούσουν τους νέους κανόνες της μεταναστευτικής πολιτικής και να συνεχίσουν σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, προχωρώντας σε μια πράξη πολιτική ανυπακοή. Ο νόμος Σαλβίνι παραβιάζει «το ιταλικό σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα », λέει. Δεκάδες δήμαρχοι σε όλη την Ιταλία έχουν συνταχθεί με τον συνάδελφό τους Ορλάντο, μεταξύ των οποίων οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων όπως η Νάπολη, το Μιλάνο και η Φλωρεντία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.