Μεγάλη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1: Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, που έγινε τηλεφωνικά το διάστημα 19-23 Ιουνίου, σε 1214 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα. Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 10,5% καθώς συγκεντρώνει 34,3% έναντι 23,8% του κυβερνώντος κόμματος. Ακολουθεί με 6,6% το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ με 5%, το ΜέΡΑ25 με 3,4%, ενώ από 3,2% συγκεντρώνουν η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει ποσοστό 1,4%, όπως και η Ένωση Κεντρώων. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,6% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 9,9%.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η πρόθεση ψήφου με βάση την πιθανότητα συμμετοχής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δείτε πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά

Στην εκτίμηση ψήφου,δηλαδή στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Μεσοσταθμικά το ποσοστό της ΝΔ είναι 38,3% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ 27%, με τη διαφορά να ανέρχεται σε 11,3%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Οι έδρες

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, με βάση το σενάριο της επτακομματικής βουλής οι έδρες που καταλαμβάνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:

  • 156 έδρες η ΝΔ
  • 75 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ
  • 22 έδρες το Κίνημα Αλλαγής
  • 16 έδρες το ΚΚΕ
  • 11 έδρες το Μέρα25
  • 10 έδρες η Χρυσή Αυγή
  • 10 έδρες η Ελληνική Λύση

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση θέλουν να προκύψει από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου, το 35,9% απάντησε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, το 14,2% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, ενώ το 12,6% προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 16,1% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα 6,9% δηλώνει ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ , ως προς το τι είδους κυβέρνηση θέλουν να προκύψει.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση της δημοσκόπησης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και την ανάλυση των ευρημάτων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marc Θωμά Γεράκη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.