Νέα δημοσκόπηση της Prorata: Συντρίβεται το ΚΙΝΑΛ ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποια είναι η διαφορά

Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει στην πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, μεγάλη δημοσκόπηση της Prorata για το Νewpost.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35%, ενώ τοι κυβερνών κόμμα 24%. Μια διαφορά που φαίνεται να δίνει αυτοδυναμία στο κόμμα της Πειραιώς, σε μια εξακομματική Βουλή.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ φαίνεται να κλείνει θέση στο Κοινοβούλιο και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, Μέρα25 με 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου, αλλά και η Ένωση Κεντρώων.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η ΝΔ δείχνει να συσπειρώνει γύρω της το 14% όσων ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές, περίπου 1 στους 4 όσων ψήφισαν Ελληνική Λύση αλλά και 1 στους 10 όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Ταυτόχρονα, οι εισροές του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν πολύ περιορισμένες και προέρχονται κυρίαρχα από το ΜΕΡΑ25 και το ΚΙΝΑΛ.

Καταληκτικά, τα ευρήματα της έρευνας αποτυπώνουν μια εικόνα μη αναστρέψιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεδομένου του ύψους της αδιευκρινιστης ψήφου (9,5%) αλλά και του ότι 3 κόμματα (Χρυσή Αυγή, ΜΕΡΑ25 και Ελληνική Λύση) κινούνται στο όριο εισόδου στην επόμενη βουλή, φαίνεται ότι η υπόθεση της αυτοδυναμιας θα κριθεί κυριολεκτικά την ημέρα των εκλογών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.