Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

Σημαντικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην αναγωγή επί των εγκύρων για την επόμενη Ευρωβουλή η ΝΔ συγκεντρώνει το 31%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22%. Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων υπολογίζεται σε 12,5%.

Σε ό,τι αφορά τις εθνικές εκλογές, το προβάδισμα της ΝΔ ανέρχεται σε 9,5 μονάδες, αν και έχει περιοριστεί κατά μισή μονάδα σε σχέση με τις μετρήσεις του Μαρτίου. Πρόκειται για την πρώτη μονοψήφια διαφορά στις δημοσκοπήσεις της Pulse το τελευταίο εξάμηνο. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει στάσιμη στο 32,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βελτιώνει τα ποσοστά του κατά μισή μονάδα και φτάνει στο 23%.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Για την τρίτη θέση, για πρώτη φορά από τον περυσινό Νοέμβριο, το Κίνημα Αλλαγής προσπερνά τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 8% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 7,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5,5%, ενώ το ποσοστό αναποφάσιστων αγγίζει το 11,5%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κανένα άλλο κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκεται πιο κοντά με 2,4% ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν φτάνει το 2%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.