ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Όταν θα έρθει η επόμενη μέρα…

Ελπίζω όλοι αυτοί που δικαιολογούν την απαγόρευση κυκλοφορίας από το κράτος (πολλοί από αυτούς μέχρι χθες 100% νεοφιλελεύθεροι) και καλούν για “κοινωνική συνειδητοποίηση”, να το θυμούνται αυτό που λένε και μεθαύριο, όταν θα περάσουν τα μέτρα και θα συζητήσουμε ξανά για την ανάγκη και την αξία των κοινών δράσεων και για τη συνεργασία πολιτών για οικονομικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Επίσης να θυμούνται ότι μέχρι προχθές θεωρούσαν “κομμουνιστική” και “ανελεύθερη” οποιαδήποτε επιβολή μέτρων από το κράτος, όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν συμμορφώνονται και κάνουν πάρτι πάνω σε πτώματα… (θυμάμαι κάτι γκρίνιες για κάτι capital controls, ας πούμε…)

Ξέρω βέβαια ότι θα το ξεχάσουν και θα ξανασυζητάμε τα ίδια. Τέτοια είναι, τι να κάνουμε, η φύση του Ανθρώπου.

Disclaimer: Aυτά τα γράφει ένας οπαδός της Ελεύθερης Οικονομίας.
Ελεύθερης όμως για τους πολλούς, με λογικά όρια και περιορισμούς ώστε να μην είναι εύκολο κάποιος να αποκτήσει “ταυτόχρονα το μαχαίρι και το καρπούζι” και το στρέψει ενάντια στους συνανθρώπους του.
Επειδή, τελικά, όπως βλέπετε, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αναίσθητοι και ανεύθυνοι, και δεν υπάρχει κανένα αόρατο χέρι (της “αγοράς” ή της “έμφυτης καλοσύνης”) για να τους “ρυθμίζει” ώστε να λειτουργούν χωρίς να κάνουν κακό στους γύρω τους.

Όλα πρέπει να είναι ελεύθερα, αλλά με σεβασμό του συμπολίτη και συνανθρώπου μας. Δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε, το ξέρω, αλλά όσο η ανθρωπότητα εξελίσσεται και πληθαίνει, όλο και πιο απαραίτητο…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.