“Αιφνιδιαστήκαμε” λέει τώρα ο Μητσοτάκης για το προσφυγικό! Τι έλεγε ο Μηταράκης 2 εβδομάδες πριν…

Τελειωμό δεν έχουν οι κυβιστήσεις, τα  πισωγυρίσματα και τελικά τα μεγαλειώδη “αδειάσματα” στα όσα η ίδια η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της έλεγαν πριν από τις εκλογές αλλά ακόμα και δύο εβδομάδες πριν!

Αιφνιδιαστήκαμε από την έκταση του προβλήματος αλλά αντιδράσαμε. Θα δημιουργηθούν νέες δομές, τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση. Η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει αν δεν υπάρχει άλλο κέντρο” ανέφερε μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης,υποστηρίζοντας μάλιστα ότι “προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες, κάτι που μάλλον οι τοπικές κοινωνίες θα διέψευδαν.Λίγο νωρίτερα εξάλλου σήμερα Κυριακή ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κατηγορούσε την κυβέρνηση για “μπούλινγκ προς τους νησιώτες” ενώ κατήγγειλε ότι ο αρμόδιος υπουργός, Ν.Μηταράκης παραμένει εδώ και 4 ημέρες εξαφανισμένος.

Η ομολογία αιφνιδιασμού πάντως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα επιτελικής ετοιμότητας που καλλιεργούσε η ΝΔ προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, με την κυβέρνηση που ήταν έτοιμη από καιρό να έρθει και να διορθώσει ό,τι στραβό συνέβαινε στη χώρα και για το οποίο απολύτως υπεύθυνος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και τις περισσότερες φορές ο ίδιος ο Τσίπρας.

Έρχεται πάντως σε αντίθεση και με όσα δήλωνε μόλις δύο εβδομάδες πριν ο ίδιος ο Νότης Μηταράκης, ο οποιος συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου δήλωνε απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για σημαντικές καθυστερήσεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού ότι “δεν αιφνιδιαστήκαμε από τα γεγονότα. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην καμπή δύο καταστάσεων, του υπερπληθυσμού στα νησιά, αλλά και της εφαρμογής ταχύτερης διαδικασίας ασύλου και επιστροφών. Αυτό δημιουργεί ένταση, την οποία πρέπει να προσέξουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες, όμως πρέπει αυτοί που έρχονται σε μια χώρα ,να σεβαστούν τους κανόνες και τους νόμους της”

(πηγή: naftemporiki.gr).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.