Υπόθεση Novartis: Που οφείλεται η περίεργη εμμονή Γεωργιάδη να ταυτίζει Δεστεμπασίδη – “Σαράφη”

Πρωτοφανή στα χρονικά της διερεύνησης ενός σκανδάλου, εμμονή δείχνει ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης με συγκεκριμένες πτυχές που αφορούν την υπόθεση Novartis.

Έτσι, μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλεί η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη, στο Mega, μέσω της οποίας προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση στοχοποίησης προσώπου που σχετίζεται με την υπόθεση Novartis.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, τον οποίο ο κ. Γεωργιάδης φωτογράφισε ως προστατευόμενο μάρτυρα, ζητώντας μάλιστα να κληθεί ξανά από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για συμπληρωματική κατάθεση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, ο κ. Γεωργιάδης επιχειρεί να ταυτίσει τον κ. Δεστεμπασίδη με τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» για λόγους που μόνο ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης γνωρίζει -πιθανότατα και όσοι κρύβονται πίσω από τις… πρωτοβουλίες του κ. Γεωργιάδη.

Όπως ήταν φυσικό ο κ. Δεστεμπασίδης, δεν άφησε αναπάντητη την… πρόκληση του κ. Γεωργιάδη και με δήλωσή του τον κατηγορεί ότι «τον στοχοποιεί γιατί είναι σε πανικό» και πως «παραληρεί και επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα».

Βέβαια, εδώ προκύπτει το ερώτημα γιατί «είναι σε πανικό» ο υπουργός Ανάπτυξης και γιατί προσπαθεί να «διαστρεβλώσει την πραγματικότητα».

Η δήλωση Δεστεμπασίδη

«Τις τελευταίες ημέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης με στοχοποιεί κατ’ επανάληψιν στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε πανικό. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους. Κατέχοντας πολιτική και Κυβερνητική εξουσία παραληρεί και επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω τις χυδαιότητες μέχρι τέλους, χωρίς φόβο αλλά με πάθος για την αλήθεια.

Για όλα τα ΜΜΕ που συμμετέχουν στον «κανιβαλισμό» μου, το μόνο που έχω να πω ότι είναι άξιος ο μισθός σας…

Φιλίστωρ Χ. Δεστεμπασίδης»

Πρώην διευθυντής εμπορικής πολιτικής της Novartis

Ο κ. Δεστεμπασίδης φαίνεται πως κατέχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση Novartis -κοινώς γνωρίζει πολλά- καθώς ήταν πρώην διευθυντής εμπορικής πολιτικής της Novartis.

Ο κ.  Δεστεμπασίδης είχε καταθέσει στην Επιτροπή τον περασμένο Νοέμβριο, δηλώνοντας πως καλά κάνει η δικαιοσύνη και ερευνά την υπόθεση, αποδεχόμενος την ύπαρξη σκανδάλου. Μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας είχε αποκαλύψει τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας, δηλώνοντας μάλιστα πρόθυμος να μιλήσει και στη Δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά δε το σκάνδαλο Novartis είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «Επιβεβαιώνω αυτό που είπε η κ. Μαραγγέλη για τον εσωτερικό έλεγχο της εταιρίας σε βάρος μόνον του Φρουζή. Έχω άποψη για το αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Σε ό, τι με αφορά, καλά κάνει η δικαιοσύνη και το ερευνά».

Σε ερωτήσεις ώστε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ο κ. Δεστεμπασίδης αρχικά είπε πως δεν πρόκειται να μιλήσει για τίποτα άλλο, πέραν του αντικειμένου της Επιτροπής που είναι οι ισχυρισμοί για «παρεμβάσεις» του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, θέμα ωστόσο για το οποίο δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι.

Όσο όμως του γίνονταν ερωτήσεις για την ουσία του σκανδάλου, ο κ. Δεστεμπασίδης άλλαξε στάση και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα αλλά και τις πρακτικές της εταιρείας.

Ο ίδιος, ανέφερε πως έχει δεχτεί πιέσεις και έχει στοχοποιηθεί από εμπλεκόμενους ώστε να μη μιλήσει, «να μην πει στη Δικαιοσύνη όσα γνωρίζει». Αρχικά μίλησε μόνο για τον Νίκο Μανιαδάκη, τονίζοντας πως με έχει στοχοποιήσει «για να με εκφοβίσει και να μην καταθέσω στη Δικαιοσύνη πράγματα που έχω δει, έχω ακούσει και γνωρίζω». «Όχι για αυτά που ερευνάτε σε αυτή την προανακριτική αλλά καθαρά για το σκάνδαλο Novartis».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.