Θύμιος Λυμπερόπουλος: Ο μοναδικός συνδικαλιστής που δεν έβαλε την καρέκλα πάνω από τον κλάδο του

Η παραίτηση του Θύμιου Λυμπερόπουλου είναι πραγματικά ένα πρωτοφανές γεγονός για την Ελλάδα. Όπου οι συνδικαλιστές είναι κάτι σαν τους αυτοκράτορες. Τους θάβουν μαζί με την καρέκλα τους.

Αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στους άλλους κλάδους, και φυσικά στους αιώνιους κρατικοδίαιτους πασόκους συνδικαλιστές που έχουν γαντζωθεί σαν της βδέλλες εδώ και δεκαετίες, ενώ οι υπόλοιποι αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα.

Ναι, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα συνδικαλιστές που ενώ διαδήλωναν μαζί με το Γιώργο Παπανδρέου για να πέσει ο κακός Καραμανλής, είναι ακόμα στους θρόνους τους.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος απέδειξε λοιπόν ότι υπάρχει και κάπου υγιής συνδικαλισμός. Όταν έκρινε ότι λόγω της αντιπαράθεσης που είχε διαχρονικά με τον Μητσοτάκη και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν, δεν μπορούσε πλέον να υπηρετήσει τον κλάδο, παραιτήθηκε.

Ούτε κάθισε με την ντουντούκα πάνω στην καρέκλα να το παίζει βασιλιάς και αδικημένος, ούτε γαντζώθηκε ελέω της γοητείας της θέσεως. Η γνώμη μας φυσικά είναι ότι ο κλάδος θα αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες, διότι τα συμφέροντα με τα οποία είναι συνυφασμένα πρόσωπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κυριολεκτικά θα τον διαλύσουν.

Και τότε ο Θύμιος θα είναι πάλι εκεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.