Καταγγελίες Κουμουτσάκου στη Βουλή: ΜΚΟ, δικηγόροι, γιατροί σε κυκλώματα εκμετάλλευσης μεταναστών

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη από το Βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι βρέθηκαν παράνομα δίκτυα οικονομικής εκμετάλλευσης μεταναστών στα οποία μετέχουν ΜΚΟ, δικηγόροι και γιατροί.

«Όταν αναλάβαμε βρήκαμε μια κατάσταση διαμορφωμένη, με 80 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου να εκκρεμούν, με υπερπληθυσμούς στα κέντρα υποδοχής και με μηδενικές επιστροφές», είπε αρχικά και λίγο αργότερα αποκάλυψε τα περί κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται το προσφυγικό για να κερδίσουν χρήματα.

«Κυρίως βρήκαμε ένα κύκλωμα – δίκτυο συμφερόντων – που απομυζούσε και εκμεταλλευόταν την ταλαιπωρία και την δυστυχία αυτών των ανθρώπων. ΜΚΟ – όχι όλες -. Αυτό το μαύρο και σκοτεινό δίκτυο δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το σπάσει μέσα σε λίγους μήνες».

Τόνισε ότι ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγε καθυστερήσεις που ευνοούσε το μαύρο κύκλωμα: «Έχετε εμμονή με την αποτροπή γιατί η δική σας πολιτική ήταν η προτροπή. Όταν αναλάβαμε βρήκαμε μια κατάσταση διαμορφωμένη, με 80 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου να εκκρεμούν, με υπερπληθυσμούς στα κέντρα υποδοχής και με μηδενικές επιστροφές. Κυρίως βρήκαμε ένα κύκλωμα – δίκτυο συμφερόντων – που απομυζούσε και εκμεταλλευόταν την ταλαιπωρία και την δυστυχία αυτών των ανθρώπων. ΜΚΟ – όχι όλες -. Αυτό το μαύρο και σκοτεινό δίκτυο δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το σπάσει μέσα σε λίγους μήνες. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το 80% των αιτούντων έβγαιναν ως ευάλωτοι, ώστε να ξεκινήσει πάλι ένας φαύλος κύκλος με αιτήσεις ,γιατρούς, δικηγόρους κ.α. Τι έκανε ο νόμος ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ; Ηταν νόμος παραγωγής καθυστερήσεων που έτρεφε αυτό το μαύρο κύκλωμα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.