Στριμώχνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση: Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στην “ντροπολογία-σωσίβιο” με σκοπό να φανερώσει τα “στρατοπεδα” στην ΚΟ της ΝΔ

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση υψηλων αντιπολιτευτικων ανακλαστικων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία η οποία και σύμφωνα με πληροφορίες θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 13:00. Από την ψηφοφορία θα απέχουν το ΚΚΕ, το Κίνημα Αλλαγής, και η Ελληνική Λύση.

Το αιτημα που αφορα την τροπολογια – κομπρεμι … που έφερε στη Βουλη αργα το απογευμα η Υπ Πολιτισμού ( !!! ) και Αρχαιολογος κ Λίνα Μενδώνη ( που αναθεμα κι αν γνωριζει η γυναίκα πόσοι παικτες μετεχουν σε ενα ποδοσφαιρικο αγώνα…), σκοπο ε΄χει να αποκαλύψει και να εκθεσει τα στρατοπεδα επιρροής στο εσωτερικο της ΚΟ του κυβερνώντος κομματος και να μην του επιτρεψει να διαφυγει από το επίκεντρο της κόντρας Μαρινάκη-Σαββιδη, με μια Σολομωντεια λύση που θα απαλλάσει τον ΠΑΟΚ απο την απόφαση για αποβιβασμο, αλλα θα δίνει και σαφλες προβαδισμα τιτλου στον Ολυμπιακο ( μεσω της αφαιρεσης σημαντικου αριθμου βαθμών απο τον πρωτοππορο στη βαθμολογια ΠΑΟΚ )

Παράλληλα τραγικούς χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολιτικούς χειρισμούς Αυγενάκη αλλά και της κυβέρνησης οι οποίες οδηγούν στο χάος τόσο μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, όσο και μετά την νομοθετική πρωτοβουλία από το Μαξίμου προκειμένου να μην υπάρχουν εξοντωτικές ποινές στις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο «Νόμος Βασιλειάδη» ορίζει στις διατάξεις του περί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και συγκεκριμένα στο Άρθρο 4 (παρ.2) ότι «τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α., τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 32 του Κανονισμού της Βουλής».

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αυγενάκης προκειμένου να αποφύγει τη βάσανο της δημόσιας συζήτησης επί των επιλογών του και προκειμένου να έχει απόλυτο έλεγχο και χωρίς πιθανότητα εκπλήξεων, επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο που διασφάλιζε τη διαφάνεια και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αντίθετα, όπως εξηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Αυγενάκης δολίως παραπλάνησε τη Βουλή δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τη θητεία της, ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε αντικαταστάσεις των μελών της», προσθέτοντας ότι η ενέργεια αυτή από μόνη της γεννά αναπάντητα ερωτήματα και σκιές.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι χειρισμοί Αυγενάκη είναι αυτοί που οδήγησαν στο απόλυτο αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τον υπουργό να εξηγήσει ποια είναι η σκοπιμότητα της παράκαμψης του νόμου, ποια η σκοπιμότητα των αντικαταστάσεων των μελών της ΕΕΑ χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. «Οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σήμερα, που παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να διορθώσει τη ζημιά που έχει ήδη γίνει. Το καλύτερο θα ήταν ο κ. Αυγενάκης να παραιτηθεί και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το χάος που έχει επιφέρει στον αθλητισμό και για τις συνθήκες διχασμού στις οποίες οδηγεί την ελληνική κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ethnos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.