Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ για τον EastMed ο καθηγητής Λιάκος

Την αντίθεσή του με την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τον αγωγό EastMed και κατά συνέπεια με τη “γραμμή” του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σε τοποθέτησή του στο Facebook με τίτλο “η ευγενής μας τύφλωσις”, ο ομότιμος καθηγητής νεώτερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που το 2015 είχε διατελέσει πρόεδρος του Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, εκφράζει τον φόβο του ότι η υπογραφή της συμφωνίας “θα αποδειχθεί μοιραία” και τη θέση πως θα “πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του”.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάκο, “Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν”.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Λιάκου:

Η ευγενής μας τύφλωσις

Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του. Με την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίησή του, ακούγεται ως αιρετική και περιθωριακή φωνή κάθε αντίθετη άποψη, που λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ότι είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου, και ότι μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα, δεν μπορεί να ελέγξει. Επιτρέψτε μου, αλλά τη θεωρώ πολιτική αυτοχειριασμού. Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.