Προσφυγικό: Προς παραίτηση ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου – Αντίθετος στα κυβερνητικά σχέδια για λειτουργία hot spot

Λίγο πριν την παραίτηση από τις θέσεις τους, είναι ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ως αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου και Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας 5.000 ατόμων.

Στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στη λειτουργία της νέας δομής με την οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «μετατρέπει το νησί σε ανοιχτή φυλακή».

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως την Πέμπτη, θ΄ αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γνωστοποιώντας την παραίτησή του ιδίου αλλά και του Δ.Σ.

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα» δήλωσε ο κ. Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.