Απόλυτη πλειοψηφία για Τζιτζικώστα στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Ισχυρή και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας θα είναι η Νέα Δημοκρατία, κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά τις νίκες των υποψηφίων της στις περασμένες περιφερειακές εκλογές.

Η παράταξη «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες» του Απόστολου Τζιτζικώστα έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία σε ψύφους και έδρες με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να προβάρει κοστούμι… προέδρου.

Ειδικότερα η παράταξη του Απ. Τζιτζικώστα έλαβε 195 ψήφους σε σύνολο 275 έγκυρων ψηφοδελτίων ποσοστό της τάξης του 70,9%.

Δεύτερη με 38 ψήφους κατετάγη η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση» με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ενώ τρίτη η «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Πρωτοβουλία» με επικεφαλής την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και 22 ψήφους(ποσοστό 8%).

Ακολουθούν η «Λαϊκή Συσπείρωση» με 11 ψήφους (ποσοστό 4%) και επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, περιφερειακό σύμβουλος Θεσσαλίας, ο «Συντονισμός Αιρετών» με 6 ψήφους και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» με 3 ψήφους.

Τη Δευτέρα 18 του μηνός, θα συνεδριάσει το νέο ΔΣ της ΕΝΠΕ προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.