Οργή στην Κρήτη για την κατάργηση έξι τμημάτων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Αιφνιδιασμένος από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία 37 Τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών, και έξι τμημάτων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην Κρήτη, εμφανίστηκε ο Πρύτανης Νίκος Κατσαράκης.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο κ. Κατσαράκης έκανε λόγο για μία αιφνιδιαστική απόφαση, η οποία παραβιάζει κατάφωρα το αυτοδιοίκητο του ιδρύματος και ανατρέπει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του.

Ο κ. Κατσαράκης ζήτησε από το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Σύμφωνα με την απόφαση αναστέλλεται η ακαδημαϊκή λειτουργία των εξής τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου: Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Ηράκλειο, Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο, Μηχανικών Βιοιατρικής στο Ηράκλειο, Χημικών Μηχανικών στα Χανιά και Μουσικών Σπουδών στο Ρέθυμνο.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο οποίος έχει συγκαλέσει για σήμερα την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι ο Δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να λειτουργήσει το Τμήμα του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Λασίθι, “με ήπιες και αν χρειαστεί με δυναμικές κινητοποιήσεις”.

Πηγή: ekriti

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.