Και τώρα η κυβέρνηση θερίζει θύελλες

Αλυσιδωτές είναι πλέον οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών κατά της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με την ακροδεξιά και ρατσιστική ρητορική να μην κρύβεται καν, το αντίθετο, να προβάλλεται ως άμυνα απέναντι σε «εισβολείς».

Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τις συνέπειες όσων έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση και τώρα δείχνει ότι δεν έχει τρόπο απεγκλωβισμού πέρα από το επικοινωνιακό «σβήσιμο» των ενοχλητικών γεγονότων.

Η ουσία είναι ότι τα Βρασνά αποτελούν πρότυπο αντιδράσεων και έτσι μετά τις Σέρρες πήρε σειρά ο νομός Πιερίας. Εδώ και μέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι ένας αριθμός προσφύγων θα μεταφερόταν σε ξενοδοχειακές μονάδες της Μεθώνης.

Ετσι, την περασμένη Κυριακή οργανώθηκε αντιπροσφυγική συγκέντρωση στην παραλία του χωριού και μπροστά σε ξενοδοχειακή μονάδα η οποία, κατά πληροφορίες, είχε συνάψει συμβόλαιο με την κυβέρνηση για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Ακροδεξιές ιστοσελίδες έδωσαν τον τόνο σημειώνοντας ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται απέναντι από το άγαλμα του Φιλίππου!

Η ακροδεξιά καταγωγή των συνθημάτων που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση δεν κρυβόταν:

«Επενδύουμε στον τουρισμό – όχι στον εποικισμό»(!) ή «Δεν θα ανεχθούμε ούτε έναν λαθροέποικο – δεν θα καταντήσουμε φιλοξενούμενοι στην πατρίδα μας». Παράλληλα απευθύνονταν ευθέως στον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας με απειλητικές φράσεις όπως «Προδότη, φύγε από το χωριό μας».

Στη συγκέντρωση τον τόνο με τις ομιλίες τους έδωσαν πρόσωπα όπως ο επικεφαλής της «Πατριωτικής Κίνησης Πιερίας» Γιώργος Παπαδημητρίου, που είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ το «παρών» έδωσαν και ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Ανέστης Μανώλας, επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Πιερίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.