Ηχηρή απάντηση Δένδια σε Ζάεφ μετά τις απειλές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με δήλωση του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έστειλε αυστηρό μήνυμα στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μετά την απειλή του τελευταίου ότι θα παγώσει μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο κ. Ζάεφ εκμεταλλεύεται για άλλη μια φορά τα προβλήματα που περιέχει η Συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία γνωρίζαμε και είχαμε προειδοποιήσει γι΄ αυτά.

»Η συμφωνία έχει ήδη παράξει αποτελέσματα και η Βόρεια Μακεδονία, αποκομίζει οφέλη καθώς έχει ανοίξει ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ», αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Δένδιας, μετά τις απειλές του Ζόραν Ζάεφ ότι θα παγώσει μέρος της συμφωνίας που συνδέεται με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του.

«Στόχος μας είναι μέσα από τον ευρωπαϊκό δρόμο να λύσουμε προβλήματα και να αμβλύνουμε αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας.

»Και προς τούτο, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την πλήρη ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους.

»Παράλληλα, καλούμε την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες της για ένα ελλειμματικό erga omnes, το οποίο συνεχίζει να προτάσσει μάλιστα ως επίτευγμα», συνεχίζει ο Νίκος Δένδιας.

«Η Ελλάδα επανέρχεται στον ηγετικό ρόλο που της αναλογεί στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή τη Ανατολικής Μεσογείου με υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση.

»Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διολίσθηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στην αρένα των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που φαίνεται να επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.