ΞΕΚΙΝΗΣΕ η ανταρσία στη ΝΔ;

Σήμερα όμως, θα σας κάνουμε  μια αποκάλυψη!

Λέγουν κάποιοι, κάποιοι άλλοι το φωνάζουν κιόλας στη ΝΔ, ότι η Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ πιέζει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να “προστατευτεί” ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος!

Του λέει χαρακτηριστικά η Καραμανλική πτέρυγα – όπως μου είπανε – “Κυριάκο, ή σβήνεις το παιχνίδι, ή θα έχουμε εσωτερικό πρόβλημα”!

Λέτε; Δεν μπορώ να το πιστέψω»!

Ειλικρινά δεν πίστευα, ότι τόσο σύντομα θα επαληθευόταν η πληροφορία που πήρα από τον πυρήνα της ΝΔ! Ότι, το ΚΙΝΑΛ θα επαλήθευε τόσο σύντομα τα όσα έγραψα για τον κακό χαμό που γίνεται στο κυβερνών κόμμα!

Έτσι δίνουν το δικαίωμα στο ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει, βλέποντας ότι θα επαληθευτεί, κάτι ακόμη που έχω γράψει πριν μερικές ημέρες! Ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση εξαμήνου!

Πριν όμως συνεχίσω, δείτε χαιρέκακο σχόλιο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για προανακριτική και επιβεβαίωσαν την δειλία του Πρωθυπουργού. Φρόντισαν γι΄ αυτό και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας. Καλά ξεμπερδέματα…»!

Περισσότερο ισχυρή η “Σαμαρική” πτέρυγα από την “Καραμανλική”…

Αλλά τα “όργανα” στη ΝΔ μόλις άρχισαν να ηχούν! Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν ξεκινήσει και το “αντάρτικο” της Σαμαρικής πτέρυγας, που είναι ακόμη μεγαλύτερη και πιο “επαναστατική” από την Καραμανλική!

Ωστόσο να σας θυμίσω στο σημείο αυτό, πάλι, πως έκλεινα το άρθρο μου: “Οι Σαμαρικοί και το αντάρτικο του Σαμαρά” στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, όπου βέβαια διατύπωνα επιφυλάξεις για την αρχή “Σαμαρικού αντάρτικου”! Πού όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι πολύ πιθανόν να γίνει! Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι το πότε! Έλεγα λοιπόν:

«Να περιμένουμε “αντάρτικο” από τον Αντώνη Σαμαρά;

Δύσκολο γιατί, αν ο Αντώνης Σαμαράς εκφράσει “φωναχτά” τα θέλω της ψυχής του και σε μια άτυπη ρεβάνς της πρόωρης “ανατροπής” του από το Μαξίμου – από “φίλους” του, του εσωτερικού και του εξωτερικού – θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από τις όποιες πολιτικές δεσμεύσεις του παρελθόντος! Κυρίως του εξωτερικού!

Δύσκολο γιατί, στο εσωτερικό υπάρχουν μεγάλες συμμαχίες, οι οποίες δεν τον θέλουν να υπάρχει ως πολιτικό ενεργό πρόσωπο!

Η επιμονή του, να πάει μέχρι το τέλος τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για το θέμα της Novartis, έχει βάλει απέναντί του τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο!

Αφού ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν θέλει “αίμα στην αρένα”, προκειμένου να μακροημερεύσει (Όσο περισσότερο γίνεται. Τουλάχιστον κάτι περισσότερο από τον Αντώνη Σαμαρά) και ο ΠτΔ “επιβάλλεται” να τα έχει καλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Αλέξη Τσίπρα, μήπως και του δώσουν και την επόμενη 5ετία! Άλλωστε στην ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ήδη την ψήφο του στον Προκόπη Παυλόπουλο και για την επόμενη 5ετία! Στον καλό μας ΠτΔ, όπως είπε!

Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι φίλος με τον Προκόπη Παυλόπουλο! Κάτι σαν το alter ego του! Έτσι τουλάχιστον λένε καλές και αξιόπιστες πηγές μας!

Γι΄ αυτό θα λέγαμε στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εάν υπάρχει κατά νου περίπτωση 1% για “ρήξη και ανατροπή”, να τα ζυγιάσει καλά το πράγμα!

Οι απέναντι συμμαχίες είναι ισχυρές και δεν συγχωρούν λάθη”!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.