Πίσω ολοταχώς στην διαπλοκή με τους βαρόνους και τους εργολάβους…

Λέει μία ελληνική παροιμία για το λύκο: «Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, το χούι δεν τ` αλλάζει». Δηλαδή μπορεί να αλλάξει η εμφάνιση, το κουστούμι, αλλά το περιεχόμενο ή το πρόσωπο μένει το ίδιο. Έτσι και οι διαπλεκόμενοι που έριξαν στη χώρα στα βράχια της χρεωκοπίας. Άλλαξαν για λίγο, φόρεσαν το κουστούμι του μεταρρυθμιστή, αλλά κατά βάθος η διαφθορά και η διαπλοκή είναι εκεί, αδιασάλευτη και αέναη.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι στο περίφημο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, κάπου στα μουλωχτά, μέσα στις πολλές σελίδες του, στρίμωξαν το άρθρο 158, το οποίο τροποποιεί τον ν. 4339/2015 , δηλαδή τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Με αυτό το άρθρο 158 λοιπόν καταργείται η υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ενημέρωσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μέτοχοι και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, απαλλάσσονται από την υποβολή πόθεν έσχες. Ακόμα πιο λιανά να πούμε πως ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν θα έχει την υποχρέωση να κοινοποιεί το μετοχολόγιο του φορέα ή τα πρόσωπα μίας εταιρίας που το διαχειρίζεται ολοκληρωτικά ή εν μέρει. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «παρέχεται η δυνατότητα σε Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων να συμμετέχουν ως επενδυτές σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, χωρίς υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών τους μέχρι φυσικού προσώπου, ανεξαρτήτως του εάν είναι εισηγμένοι σε ρυθμιζόμενες αγορές, αίροντας με τον τρόπο αυτό ένα αντικίνητρο για επενδύσεις (!) στον χώρο των επιχειρήσεων ΜΜΕ». Δηλαδή και στα υπάρχοντα ΜΜΕ «μπορεί να αλλάξουν όλα και χωρίς έλεγχο, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αγοραπωλησίες και άλλα».

Πλήρης αδιαφάνεια δηλαδή για το ποιος ελέγχει τα ΜΜΕ, όπως και για τις λοβιτούρες με το «μαύρο πολιτικό και εργολαβικό χρήμα, που θα πηγαίνει και θα έρχεται. Γεια σου ρε Κούλη με τα ωραία σου. Ε ρε γλέντια η καναλαρχία και οι μιντιάρχες που χρόνια είχαν μάθει σε ένα καθεστώς ημιπαρανομίας, να μη πληρώνουν τίποτα στο κράτος για τις δημόσιες συχνότητες, να λειτουργούν χωρίς άδειες και χωρίς να δίνουν λογαριασμό για έσοδα και έξοδα και φυσικά να ορίζουν το πολιτικό παιχνίδι και να παρεμβαίνουν ανεξέλεγκτα.

Ο «λύκος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη , που ήρθε αυτοδύναμος να φυλάξει τα «αθώα πρόβατα» από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία τόλμησε να ελέγξει την διαπλοκή, σε μία νύχτα «καταπίνει» ένα νόμο που πολεμήθηκε σκληρά με προσφυγές και καταγγελίες από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, διότι απλά τους ξεπληρώνει την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Τους καναλάρχες που χρωστάνε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, που φάγανε ένα σκασμό λεφτά, που πτώχευσαν και έβαλαν λουκέτα σε δεκάδες Μέσα Ενημέρωσης και απέλυσαν και πέταξαν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο της ανεργίας. Αυτούς που χειροκροτούσαν το μαύρο στην ΕΡΤ και έτρεχαν και τρέχουν στο ΣτΕ όχι μόνο για τις άδειες αλλά ακόμα και για το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων. Αυτούς λοιπόν η κυβέρνηση του ανταμείβει στο όνομα της ανάπτυξης.

Το τραγελαφικό όμως είναι ότι το πόθεν έσχες για τους δημοσιογράφους παραμένει. Δηλαδή ο άνεργος του Mega, του ΔΟΛ, της Μακεδονίας, του Αγγελιοφόρου, κ.λ.π. πρέπει να υποβάλλει πόθεν έσχες διότι αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις ενώ απαλλάσσεται ο Μαρινάκης.

Ίσως για να μη κρύψει, ο άνεργος, τυχόν εισοδήματα από τις πίτσες που μοιράζει ως ντελιβεράς με παπάκι…

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.