Μητσοτάκης σε βουλευτές του: Δεν θα χρειαστεί να κάνετε ποτέ κωλοτούμπα

Στο μπαλκόνι του του πρώτου ορόφου του Μεγάρου Μαξίμου, υποδέχθηκε τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος είναι ανανεωμένη κατά 40% με τους 59 από τους 158 βουλευτές να εκλέγονται για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο.

Στη συζήτηση που είχαν πρωθυπουργός και βουλευτές, δεν έλειψε και το φλέγον τις τελευταίες μέρες θέμα του προσφυγικού, για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Εμείς ακολουθούμε άλλη πολιτική. Πιο αυστηρή. Δεν ακολουθούμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι οι νέοι βουλευτές να αναλάβουν άμεσα ευθύνες όπως να εισηγηθούν σε νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνησή του.

Σημείωσε ακόμα πως «Η συνοχή της Κ.Ο. πρέπει να είναι αρραγής.

»Χαίρομαι που βλέπω μια ομάδα που είναι πολύ δεμένη.

»Όσα νομοσχέδια θα έρθουν στη Βουλή, θα είναι σε πλήρη στοίχιση με αυτά που λέγαμε προεκλογικά.

»Δεν θα έρθετε ποτέ στη θέση να αναγκαστείτε να κάνετε στροφή 180 μοιρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανανέωση στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, δεν εξαντλείται στα πρόσωπα.

Αντίθετα, είναι και ηλικιακή καθώς 19 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων -είναι δηλαδή γεννημένοι στη δεκαετία του 80- ενώ πέντε εξ αυτών είναι γυναίκες.

Επίσης, 46 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων, καθώς έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του 70.

Νεότερος εκ των βουλευτών που εξελέγησαν με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά στις 7 Ιουλίου, ο 29χρονος Ευάγγελος Λιάκος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.