ΚΙΝΑΛ για προσφυγικό: Δεν θα νομιμοποιήσουμε ούτε τις παλιές ούτε τις καινούργιες “Μόριες”

Κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο υπουργικό συμβούλιο για τα μέτρα αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, ασκεί το Κίνημα Αλλαγής.

“Σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πλέον δεν υπάρχει προσφυγικό πρόβλημα αλλά μεταναστευτικό. Αυτό λένε και τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν θέλουν να μοιραστούν το ‘βάρος της διαχείρισης των ροών’ με την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και πρόσφυγες και μετανάστες και αυτό καλείται να αντιμετωπίσει το σύστημα ασύλου”, σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι “εξαγγέλλει μέτρα στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Αντίθετα, δεν τολμά να πει ούτε μια λέξη για την υποχρέωση της ΕΕ να αναλάβει μέρος της ευθύνης για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Δειλιάζουν να αρθρώσουν τις λέξεις Δουβλίνο και μετεγκατάσταση”.

Περιμέναμε μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, τονίζει το ΚΙΝΑΛ, και ανακοίνωσαν προχειρογραμμένα αποσπάσματα αιτιολογικής έκθεσης νομοσχεδίου.

Όπως υπογραμμίζει, “προφανής στόχος είναι να ‘αλλάξει το θέμα’ τροφοδοτώντας τη δημόσια συζήτηση με βολικές, για το συντηρητικό ακροατήριο, γενικόλογες και πρόχειρες προτάσεις. Για να κρυφτεί αυτό που έγινε χτες στη Μόρια. Σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των προσφύγων” και καταλήγει επισημαίνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ “στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία, θα συνεισφέρει δημιουργικά για την άρση των αδιεξόδων της ασκούμενης μέχρι σήμερα πολιτικής. Με κανέναν τρόπο, όμως, δεν θα νομιμοποιήσει ούτε τις παλιές ούτε τις καινούργιες ‘Μόριες’”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.