Συνομωσία Καραμανλικών κατά Κυριάκου βλέπουν τα Παραπολιτικά

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη της εφημερίδας Παραπολιτικά για την απίστευτη συνομωσία σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη που οργανώνει το σύστημα Καραμανλή, δηλαδή ο πρώην πρωθυπουργός και επιφανείς άνθρωποί του όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μίμης Παπαγγελόπουλος, δημοσιογράφοι και εκδότες.

Πριν όμως αναφερθούμε στο περιστατικό που αποκαλύπτουν τα Παραπολιτικά παραθέτουμε ένα άρθρο του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη, ο οποίος επιχειρεί να εξηγήσει που οφείλεται το μένος του Παπαγγελόπουλου κατά των πρώην του συντρόφων στη ΝΔ, όπως για παράδειγμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο αρθρογράφος αφήνει να εννοηθεί ότι ο επονομαζόμενος και Ρασπούτιν ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της ΕΥΠ λειτουργούσε κάτω από τις οδηγίες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ενός Καραμανλή ο οποίος απέτυχε να ηρωποιηθεί με την fake απόπειρα δολοφονίας και το διαβόητο σχέδιο Πυθία.

Ενός Καραμανλή που απέτυχε να συνεχίσει τον θρύλο του θείου του και έκτοτε προσπαθεί να πάρει εκδίκηση από την ιστορία και όσους θεωρεί αντιπάλους του μέσα στη ΝΔ.

Διαβάστε με προσοχή το άθρο του Τετράδη>

Το μεγάλο “γιατί” πίσω από τον Παπαγγελόπουλο

Καθώς κορυφώνεται η κομματικο- πολιτική διαμάχη για τη Novartis, εγείρονται στο μυαλό των λογικών μερικά εύλογα ερωτηματικά. Για παράδειγμα, πρός τι η εμπάθεια του κ Παπαγγελόπουλου για τους πρώην (ίσως και νυν) ομοϊδεάτες του της Νέας Δημοκρατίας, των οποίων από πειθήνιο όργανο κατέληξε απηνής διώκτης;

Στην εγκληματολογία, για να φτάσεις στον ένοχο, ο δρόμος είναι ένας: Ποιός έχει το κίνητρο. Τι κίνητρο είχε ο κ Παπαγγελόπουλος για να στείλει στον εισαγγελέα και στη διαπόμπευση τον Σαμαρά και τον Πικραμένο φερ ειπείν; Αστούς, δεξιούς, συντηρητικούς σαν αυτόν, που δεν φαίνεται να τον είχαν βλάψει σε κάτι σε πολιτικό, κομματικό, επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο; Ή μήπως όχι;

Η πολιτική και κομματική ιεραρχία αποφεύγει να θέσει το ερώτημα, που είναι κομβικό. Πώς ο διοικητής της ΕΥΠ μιάς συντηρητικής κυβέρνησης, επομένως απολύτως έμπιστός της, έφτασε στο σημείο να καταδιώκει τον επόμενο πρωθυπουργό της ίδιας παράταξης, αλλά και την παράταξη την ίδια; Και μάλιστα λυσσαλέα και με εκφράσεις εμπαθείς, λες και του προξένησαν οι ομοϊδεάτες του κάποια μεγάλη βλάβη;

Ποιά ήταν πραγματικά η αιτία, για την οποία ένας πρώην διοικητής της ΕΥΠ μιάς παράταξης στρέφεται εναντίον της παράταξής του; Και μάλιστα στην υπηρεσία του πολιτικού και κομματικού εχθρού της; Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι;

Είναι κοινό μυστικό ότι το 2015η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιζούσε ούτε ένα μήνα χωρίς τη βοήθεια και την καθοδήγηση στελεχών της ΝΔ υπό το νεύμα του πρώην πρωθυπουργού Κ Καραμανλή.

Με τις ευλογίες του οποίου βρέθηκε ο έμπιστός του Πρ. Παυλόπουλος για να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να χάσει “ομαλά” την πρωθυπουργία ο Σαμαράς και την συγκυβέρνηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, βρέθηκε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο σύμβουλος για τα εθνικά θέματα, επίσης έμπιστος του Κ Καραμανλή, αλλά και μέντορας στο είδος της συντηρητικής παράταξης διαχρονικά, για να μην πέσει η χώρα στα διεθνή βράχια από τους ανίδεους περί την εφαρμοσμένη πολιτική.

Αλλά, το γαιτανάκι δεν σταμάτησε εδώ. Πολιτικοί παράγοντες και έμπιστοι του Καραμανλή συμβούλευαν τον πρώτο δύσκολο καιρό κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για τον τρόπο που δεν πρέπει να καταστραφούν χειριζόμενα τους τομείς των ΜΜΕ και της κρατικής προπαγάνδας.

Στο πλαίσιο αυτό,ένας απολύτως έμπιστος του Κ Καραμανλή, ο άνθρωπος που του εμπιστεύτηκε τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, ο πρώην εισαγγελεάς Παπαγγελόπουλος αναλαμβάνει ένα κυβερνητικό πόστο, που από το ιστορικό των 4,5 τελευταίων ετών φαίνεται ότι έχει ένα και μοναδικό έργο: Να ασχοληθεί με το σκάνδαλο Novartis. Έτσι απλά;

Από τις πρώτες, ήδη σαφώς εμπαθείς δηλώσεις του, και έξω από την ψυχραιμία και αντικειμενικότητα που απαιτούσε η θέση του (περί του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης) χωρίς να έχει καν θεσμικό δικαίωμα να έχει γνώση του φακέλλου της υπόθεσης, έγινε φανερό ότι το έργο του ήταν προγραμματισμένο πρός μια και μοναδική κατεύθυνση.

Όχι να διερευνήσει για τούς ενόχους. Αλλά, για να ενοχοποιήσει συγκεκριμένους πολιτικούς. Κατά σύμπτωση, αντιπάλους της κυβέρνησης που ήταν αναπληρωτής υπουργός. Και κατά σύμπτωση, τους πιο μαχητικούς αντιπάλους!

Το σαφέστατο στήσιμο ψευδομαρτύρων, οι αστείες καταθέσεις τους, η εξόφθαλμη χρησιμοποίηση δημοσιογραφικών παράκεντρων για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης με εξωθεσμικές διαρροές, πολλές από τις οποίες εμπίπτουν στόν νόμο, και τα σαθρά στοιχεία, που έστειλαν τους φακέλλους σχεδόν όλων των κατηγορούμενων στο αρχείο, είναι μερικές μόνο από τις σοβαρές ενδείξεις της μεροληπτικής “εργασίας” του πρώην διοικητή της ΕΥΠ για να λασπωθούν πολιτικοί αντίπαλοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όχι για να ερευνηθεί το σκάνδαλο.

Αυτό φαίνεται και από τη βραδυπορία στήν έρευνα για τις σχέσεις Novartis- γιατρών και διοικητών δημόσιων οργανισμών, που έβλαψαν το δημόσιο ταμείο κατά δισεκατομμύρια ευρώ και την υγεία πολιτών από αχρείαστες λήψεις φαρμάκων επί χρόνια.

Ύποπτο είναι επίσης το γεγονός ότι από τους κατηγορούμενους πρώην υπουργούς της περιόδου 2010- 2014 απουσιάζει μόνο η κ Ξενογιαννακοπούλου, η οποία φλερτάριζε με το κυβερνόν κόμμα και εξελίχθηκε σε κορυφαίο υπουργό του!

Όποιος θέλει να τεκμηριώσει την κατά πάσα πιθανότητα ενοχή του κ Παπαγγελόπουλου δεν θα το πετύχει ούτε μέσα από τις καταθέσεις των θιγόμενων πολιτικών, ούτε από τις καταθέσεις των εισαγγελικών λειτουργών, που κατατέθηκαν σε βάρος του. Το μυστικό κρύβεται πίσω από το ερώτημα: Για ποιό λόγο ένα κορυφαίο και έμπιστο πρόσωπο της καραμανλικής παράταξης οδηγήθηκε με τόσο πάθος εναντίον κορυφαίων στελεχών της παράταξής του;

Και, επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, η απάντηση υπάρχει και κρύβεται ως επτασφράγιστο μυστικό στούς κόλπους της συντηρητικής παράταξης της ΝΔ.

Και μόνο όταν αποκαλυφθεί ή όταν εξασφαλιστεί ότι δεν θα αποκαλυφθεί και δεν θα εκθέσει κορυφαία στελέχη του κόμματος υπάρχει ελπίδα να μάθει ο λαός κάτι παραπάνω από το πασιφανές: Ότι το πολιτικό σκάνδαλο Novartis στήθηκε αναμφισβήτητα για να πληγούν ηθικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια τουλάχιστον 8ετία.

Αλλά, οι αποδείξεις βρίσκονται στο κίνητρο: Γιατί ο έμπιστος της καραμανλικής πτέρυγας μετατράπηκε σε απηνή διώκτη της υπόλοιπης ΝΔ;

Η απάντηση ίσως δεν είναι τόσο δύσκολη.

Tι όμως απεκάλυψαν τα πανούργα Παραπολιτικά που όπως όλα δείχνουν έχουν στήσει κάμερες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, τη Ραφήνα και άλλα “κομβικά” σημεία από τα οποία οργανώνεται η συνομωσία κατά του Κυριάκου από τους Καραμανλικούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρώην επικεφαλής της επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου Θανάσης Καρτερός, πέρασε το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου.

Προφανώς για να λάβει νέες οδηγίες από τον καραμανλικό Προκόπη Παυλόπουλο για τον πόλεμο φθοράς κατά του Μητσοτάκη.

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε χθες το απόγευμα ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, Θανάσης Καρτερός.

Με δεδομένο το ειδικό (πολιτικό) βάρος του άνδρα, δεν χρειάζεται να ψάξει και πολύ, προκειμένου να ανακαλύψει το πρόσωπο που πήγε για να συναντήσει.

Ο κ. Καρτερός, δεν θα μπορούσε να δει κανέναν άλλο στο Προεδρικό, εκτός του Προκόπη Παυλόπουλου.

Το γεγονός ότι εξέλεξε να διαβεί την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, αφού είχε σουρουπώσει, καταδεικνύει και το γεγονός ότι οι δυο άνδρες, δεν ήθελαν να δημοσιοποιηθεί η συνάντησή τους.

Η επίσκεψη Καρτερού στον Ανώτατο Πολιτειακό άρχοντα πραγματοποιείται σε μια περίοδο που κυρίαρχων το θέμα Παπαγγελόπουλου, ο οποίος ανήκει στον στενό κύκλο των πολιτικών φίλων του κ. Παυλόπουλου.

Επίσης, ουδείς παραβλέπει και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας κατά την πρόσφατη παρουσία του στην ΔΕΘ, έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα στηρίξει εκ νέου τον νυν πρόεδρο.

Το άκαιρο της συγκεκριμένης αναφοράς, αποδίδεται από πολλούς στον πρώην αρθρογράφο της εφημερίδας Documento Θανάση Καρτερό, ο οποίος πιστεύει ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι απ αυτά που έλεγε και συμβούλευε τον πρώην πρωθυπουργό, και τα οποία τον οδήγησαν στην εκλογική συντριβή και την πρόωρη εκπαραθύρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Κολλητός του Βαξεβάνη

Πάντως η χθεσινοβραδινή παρουσία του κ. Καρτερού στο Προεδρικό Μέγαρο, σχολιάζεται αρνητικά για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού εκτός όλων των άλλων «τίτλων» που φέρει ο «επιφανής θεωρητικός του νεοκομμουνισμού», είναι γνωστό ότι ανήκει στον κύκλο των πολύ στενών φίλων του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

Το timing να δει ο κ. Παυλόπουλος τον παλιό αρθρογράφο της εφημερίδας που καθυβρίζει τον πρωθυπουργό, την σύζυγο του και τα περισσότερα στελέχη της Φιλελεύθερης Παράταξης, μόνο άστοχο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Εκτός κι αν ο Ανώτατος Πολιτειακός Άρχοντας, ήθελε να στείλει μήνυμα προς όσους σκέφτονται να μην ανανεώσουν την θητεία του.

Σε κάθε περίπτωση, τον να συναντά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μια διχαστική προσωπικότητα, όπως αυτή του Θανάση Καρτερού, δεν μπορεί παρά να αποτελεί αντικειμενικά σχολιασμού και μάλιστα αρνητικού.

Αξίζει.: Προφανώς ο Προκόπης Παυλόπουλος αγνοεί το γεγονός ότι πριν από λίγο καιρό ο χθεσινοβραδινός επισκέπτης του- συνομιλητής του- υπέγραφε άρθρο υπό τον «ευρηματικό» τίτλο: «Σας γαμώ το Χάρβαντ».

Το σχετικό κείμενο άκουσε προφανώς «δημοσιογραφική» κριτική στον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενδιαφέρει.: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκ του θεσμικού του ρόλου συμβολίζει την ενότητα.

Ο κ. Καρτερός με τα κείμενα του, εκπροσωπεί την πόλωση και τον διχαστικό πολιτικό λόγο.

Σχετικό.: Υποθέτω ότι ο κ. Παυλοπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Καρτερό και το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento, που σχετίζονταν με την σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

 

«Οι κομμουνισταί κατέλαβον το Προεδρικό Μέγαρο»

Τι απάντησε ο Κώστας Βαξεβάνης

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και το αποκαλύπτουν τα Παραπολιτικά. Το προεδρικό Μέγαρο έπεσε στα χέρια των κομμουνιστών.

Ο Θανάσης Καρτερός, ο οποίος σύμφωνα με το site που ανασαίνει μέσα στους καπνούς του πούρου του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι ο άνθρωπος του Αλέξη Τσίπρα και πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Πράγμα που είναι και απαράδεκτο και επιζήμιο, γιατί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, μπορεί να είναι μισό αιώνα δημοσιογράφος και κατά καιρούς διευθυντής μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης, είναι όμως και ΣΥΡΙΖΑ και “κολλητός του Βαξεβάνη”.

Πράγμα το οποίο αναμφίβολα αποτελεί κάτι παραπάνω από ποινικό αδίκημα. Την επόμενη φορά, για λόγους προστασίας του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέπει ο Προκόπης Παυλόπουλος να παίρνει άδεια από τον Γιάννη Κουρτάκη για το ποιόν θα συναντά.

Και αν δεν τον βρίσκει, γιατί μπορεί να είναι σε κανένα αμπάρι και δεν έχει σήμα, να μην παίρνει πρωτοβουλίες. Γιατί ο Καρτερός είναι επικίνδυνος άνθρωπος.

Αν ήταν υπόδικος σε κανένα NOOR 1, θα μπορούσε να συμφάγει μαζί του το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ ακόμη και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και γιατί όχι ο Προκόπης Παυλόπουλος. Αλλά ο Καρτερός, προς Θεού.

ΥΓ Για να σοβαρευτούμε, έχει απασφαλίσει το σύστημα και σε λίγο θα ενοχοποιεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον ίδιο τον Μητσοτάκη για να κάνει τα καπρίτσια του. Πού έμπλεξες Κυριάκο;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.