Μητσοτάκης: Στο τέλος του μήνα οι αυξημένες συντάξεις χηρείας σε 65.850 δικαιούχους – Τι είπε για την υποδηλωμένη εργασία – ΒΙΝΤΕΟ

Σε δύο βασικά ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε. Το ένα είναι η υποδηλωμένη εργασία και το άλλο οι συντάξεις χηρείας.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης “το πρώτο βασικό ζήτημα είναι ο πόλεμος που έχουμε κηρύξει στην υποδηλωμένη εργασία. Θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό δραστικά. Όχι μόνο μέσα από στοχευμένους και συστηματικούς ελέγχους, οι οποίοι γίνονται από τους επιθεωρητές εργασίας, αλλά και μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων θέλουμε να ενθαρρύνουμε την πλήρη απασχόληση. Αυτό σημαίνει αυξημένο υπερωριακό κόστος στη μερική απασχόληση αλλά και μείωση των εργοδοτικών εισφορών από 1η Ιουλίου 2020 μόνο όμως για όσους βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης”.Για τις συντάξεις χηρείας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “λύνουμε επιτέλους την εκκρεμότητα την οποία κληρονομήσαμε, όσον αφορά στις συντάξεις χηρείας. Στο τέλος του μήνα 65.850 δικαιούχοι θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70%, όπως είχαμε δεσμευθεί”.

Ο κ. Βρούτσης από την πλευρά του δήλωσε ότι “παρουσιάσαμε στον πρωθυπουργό τις προκλήσεις στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό και ταυτόχρονα τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουμε μπροστά μας για να αντιμετωπίσουμε τα κοινωνικά, τα ασφαλιστικά ζητήματα. Νομοθετικές πρωτοβουλίες που έρχονται να αντιμετωπίσουν μια σειρά ζητημάτων, όπως τη μείωση της ανεργίας, την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, τα ζητήματα των εκκρεμών συντάξεων. Όλα αυτά που με αποφασιστικότητα και γενναιότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνησή μας και σύντομα θα φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα”.

Δείτε το βίντεο:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.